Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Suudi Arabistan'dan Kaşıkçı'nın çocuklarına sus payı

Washington Post: Suudi hükümeti Kaşıkçı’nın çocuklarını paraya ve eve boğuyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-02 11:07:55

Suudi Arabistan'dan Kaşıkçı'nın çocuklarına sus payı

TİMETÜRK|ÇEVİRİ HABER

The Washington Post gazetesinde yayınlanan yeni bir habere göre Suudi Arabistan hükümeti geçtiğimiz yıl Türkiye'de Suudi suikastçiler Cemal Kaşıkçı'nın dört çocuğuna para yağdırıyor, kalmaları için ev tutuyor.

Habere göre Kaşıkçı'nın iki oğlu ve iki kızına bakılıyor. Kraliyet Veliaht Prensi Muhammed bin Salman'ın onayladığı plana göre babalarının Ekim ayında İstanbul'da öldürülmesinden itibaren kardeşlerin bakımına özen gösteriliyor.

CİDDE'DE EV, AYDA 10.000 DOLARA VARAN PARALAR

Çocuklar ayda en az 10 bin dolara kadar ödeme alıyor. Cidde'de oturdukları evler ise 4 milyon dolara varan bir meblağ ediyor. Çocuklardan sadece biri Suudi Arabistan'da yaşarken diğerleri Amerika'da yaşıyor. Muhtemelen kendilerine verilen evi satacakları belirtiliyor.

Evler ve ödemeler ise Suudi hükümetinin ailenin babasının hunharca öldürülmesinin ardından konuşmamaları için durdurulmaya çalışılması çabaları olarak gösteriliyor.

Öte yandan Birleşmiş Milletler araştırmasını tamamlayarak Suudi yetkililerin saldırıyı “planlayarak işlediklerine” dair yeterince delil bulunduğuna kanaat getirdi.

Kaynak: newsmax.com

 

Haber Ara