Dolar

32,5170

Euro

34,9440

Altın

2.439,02

Bist

9.716,77

Susam Sokağı'nın Arapça versiyonu 'Ahlan Simsim' Ortadoğu'da yayına başlayacak

Susam Sokağı'nın Arapça versiyonu 'Ahlan Simsim', Ortadoğu'daki milyonlarca mülteci çocuk için hem eğitim hem eğlenme amacıyla yayına başlayacak.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-21 15:30:31

Susam Sokağı'nın Arapça versiyonu 'Ahlan Simsim' Ortadoğu'da yayına başlayacak

TIMETURK | ÇEVİRİ
PINAR HİLAL BALTA

Uluslararası Kurtarma Komitesi (The International Rescue Committee-IRC) ve Susam Atölyesi (Sesame Workshop-SW) bölgedeki milyonlarca mülteci çocuğa eğitim ve eğlenme kapsamında ulaştırılacak bir proje oluşturdu. Proje kapsamında meşhur TV dizisi Susam Sokağı Arapça dilinde mülteci çocuklara ulaştırılacak.

"AHLAN SİMSİM"

Al Jazeera'nın aktardığına göre Susam Sokağı'nın arkasındaki Susam Atölyesi, Uluslararası Kurtarma Komitesi ile birlikte Susam Sokağı'nın Arapça versiyonunu hazırlıyor. Dizi serisinin Arapça'daki adı ise "Ahlan Simsim" olacak. "Hoşgeldin Susam" anlamına gelen "Ahlan Simsim", Suriye, Ürdün, Lübnan ve Irak'taki çocuklara ve çevre bölgelerdeki mülteci çocuklara ulaştırılacak.

* Sesame Workshop: Eski adıyla Children's Television Workshop, dünya genelinde kamu yayınları aracılığıyla çocukların eğitimlerini amaçlayan çeşitli eğitim programları üreten Amerikalı kâr amacı gütmeyen kuruluş.

ŞUBAT 2020'DE ÇOCUKLARLA BULUŞTURULACAK

Susam Atölyesi, Arapça şovun Şubat 2020'de yayına başlayacağını söyledi.

Proje kapsamında bir arada bulunan ortaklar, Arapça televizyon programlarını içeren girişimleri için 2017 yılında 100 milyon dolarlık MacArthur Vakfı ödülünü kazandı.

CNN, hizmetlerin doğrudan mülteci çocuklara ulaştığını aktardı.

bf96b63e2a0e4cd8acf63c7374d33531_18

ÜRDÜN'DE YAPILIYOR

Ürdün makamlarına göre, yeni televizyon programının prodüksiyonu bir milyondan fazla Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapan Ürdün'de yapılıyor.

Ahlan Simsim'in yapımcısı Scott Cameron, bu haftanın başlarında yaptığı açıklamada, "Çocukların kendi yaşamlarını ve deneyimlerini ekranda yansıttığını görmenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Karakterlerimiz bu köprüyü Kapsamlı araştırma, işbirliği ve Muppets'in büyüsü sayesinde sağlıyor" dedi.

The Muppets: Kukla karakterlerden oluşan film serisi.

BASMA, JAD VE MA'ZOOZA

Cameron ifadesinde, “küresel Susam Sokağı ailesine” (Basma, Jad ve Ma'zooza) katılacak olan Muppets'i tanıttı.

2019-11-21_15h22_10

2_229

3_2

IRC ve Susam Atölyesi'nin amacı çocukların yıl boyunca sürecek okul öncesi eğitimlerine katkı sağlamak ve bunun için "güvenli alanlar" oluşturmak.

Suriye'deki savaş, hükümet karşıtı protestoların bastırılmasıyla 2011'de patlak verdiğinden bu yana yüz binlerce insanı öldürdü ve milyonlarca insanı yerinden etti.

IRC'ye göre, savaştan kaçanların neredeyse yarısı çocuk.

4_2

Haber Ara