Dolar

32,3980

Euro

35,1997

Altın

2.324,72

Bist

9.079,97

Suriyeli muhaliflerden Rusya'nın ateşkes teklifine ilişkin açıklama

Suriyeli muhalif gruplar, Rusya'nın bölgede bir ateşkes yapılmasına dair teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-19 13:16:35

Suriyeli muhaliflerden Rusya'nın ateşkes teklifine ilişkin açıklama

Esed rejimi, Rusya öncülüğünde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere üç ana eksen üzerinden başlattığı saldırılarda Hama cephesi haricinde büyük bir ilerleme kaydedemedi. Lazkiye, Halep ve Hama kırsalındaki çatışmalarda önemli kayıplar verdiği ifade edilen Esed rejiminin, Rusya aracılığıyla bir ateşkes talebinde olduğu belirtildi.

Muhalif gruplar ise Rusya'nın teklif ettiği belirtilen ateşkese karşı çıktı.

"REJİM ÇEKİLMEDEN ATEŞKESİ KABUL ETMEYECĞEİZ"

Mepanews'in haberine göre Muhalif gruplardan Ahrar el Şam'ın lideri Cabir Ali Paşa, ateşkes iddiasına dair yaptığı açıklamada "Muhaliflerin cephedeki sebatı nedeniyle Rusların ateşkes teklifinde bulunmak zorunda kaldığını" dile getirdi. Paşa, ateşkes teklifinin, rejimin son dönemde ele geçirdiği bölgeleri elinde tutmasını öngördüğünü, bu nedenle Esed rejimi ele geçirdiği bölgelerden çekilmeden bir ateşkesi kabul etmeyeceklerini söyledi.

Bir diğer muhalif grup Ceyş el İzze'nin komutanlarından Yüzbaşı Mahmud el Mahmud da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasında "Düşman tükendikten ve tüm potansiyelini harcadıktan sonra herhangi bir ateşkesi konuşmak açık bir ihanettir" ifadesini kullandı.

Tahrir el Şam Heyeti'ne (HTŞ) yakın kaynaklar da sosyal medya üzerinden aktardıkları bilgilerde HTŞ'nin de herhangi bir ateşkesi kabul etmediğini aktardı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara