Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Suriye rejimi güçleri, Maarat el-Numan şehrine doğru ilerliyor

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Şam rejimi güçlerinin Deir al-Sharqi'nin doğu köylerini ve Idlib'in güneydoğu kırsalındaki batı manastırını kontrol altına aldığını ve şimdi Maarat al-Numan şehrine 4 km mesafede olduğunu söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-25 09:49:59

Suriye rejimi güçleri, Maarat el-Numan şehrine doğru ilerliyor

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye rejiminin güçlerinin, Maarat al-Numan şehrine doğru ilerlediğini açıkladı.

Gözlemevi, rejimin güçlerinin Deir al-Sharqi'nin doğu köylerini ve Idlib'in güneydoğu kırsalındaki batı manastırını kontrol altına aldığını ve şimdi Maarat al-Numan şehrine 4 km mesafede olduğunu söyledi.

Gözlemcilere göre, muhalif savaşçılar tarafından kontrol edilen bu şehir, Şam'ın kontrolü dışındaki son büyük kale ve rejimin önemli bir hedefi…

Gözlemevi, Deir al-Sharqi ve Deir al-Gharbi kasabalarının "yüksek tepeler nedeniyle güneydoğudan Maarat al-Numan şehrini kontrol etmenin anahtarı olduğunu" belirtti.

Suriye rejiminin iki kasabayı kontrol etmek için yaptığı saldırıda 7 rejim askeri ile 16 muhalif savaşçının öldüğü açıklandı.

Gözlemevinin yöneticisi Rami Abdel Rahman, Esed rejimi kuvvetlerinin artık iki köydeki tepelerden Ma`rat al-Nu`man'a top saldırıları başlatabileceğini söyledi.

Suriye rejim kuvvetleri, Rus hava kuvvetlerinin desteğiyle Aralık ayından bu yana güney İdlib valiliğine yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı.

Haber Ara