Dolar

32,5752

Euro

34,9885

Altın

2.431,43

Bist

9.770,19

'Suriye rejim ordusu ile YPG ortak operasyon başlattı' iddiası

Sendika.org'da yer alan habere göre, Suriye rejim ordusu ve müttefiklerinin, Halep’in kuzeybatı kırsalında yeni cephe açarak, YPG’nin kontrolündeki Başimra bölgesinden Şeyh Akil kasabasına doğru operasyon başlattığı bildirildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-16 16:12:39

'Suriye rejim ordusu ile YPG ortak operasyon başlattı' iddiası

Suriye rejim ordusu ve YPG'nin, Halep'in kuzeybatı kırsalında yeni cephe açarak Şeyh Akil bölgesine operasyon başlattığı öne sürüldü

Sendika.org'da yer alan habere göre, Suriye rejim ordusu ve müttefiklerinin, Halep'in kuzeybatı kırsalında yeni cephe açarak, YPG'nin kontrolündeki Başimra bölgesinden Şeyh Akil kasabasına doğru operasyon başlattığı bildirildi. Bu bölgenin güneyinde yer alan Akil Dağı'nda TSK'nin 3 nolu gözlem noktası bulunuyor.

Muhaliflere yakınlığıyla bilinen “Halep Medya Merkezi”, kasabada şiddetli çatışmalar yaşandığını bildirirken, bazı kaynaklar operasyona YPG'nin de katıldığını öne sürdü.

Bu arada bölgeye hava saldırısı gerçekleştirildiği bildirildi. Ancak saldırıyı Rusya'nın mı yoksa Suriye'nin mi düzenlendiğine dair herhangi bir bilgi yer almadı.
 
Söz konusu operasyon öncesi Rojavalı kaynaklar, Suriye ordusunun Tel Rıfat ve çevresine büyük çaplı askeri sevkıyat gerçekleştirdiğini ve YPG'yle birlikte cihatçılara karşı ortak operasyona hazırlandığını yazmıştı.

Rojava Network'ün aktardığına göre, Suriye ordusunun Halep-Zehra yolunu açmak için Anadan, Biyanun, Heyyan, Hureytan ve Kefer Hamra'yı kontrol altına almak istediğini kaydetti.

Öte yandan 'Suriye Ordusu ile ortak operasyon başlatıldı' iddialarına ilişkin Suriye Demokratik Güçleri'nden (SDG) açıklama geldi.

SDG Basın Sözcüsü Mustafa Bali, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Bazı medya kuruluşlarında İdlib bölgesindeki askeri operasyonlarda güçlerimizin varlığından söz edilmektedir. SDG olarak, bu bilgilerin gerçeği yansıtmadığını belirtmek isteriz." açıklamasını yaptı.

Haber Ara