Dolar

32,5402

Euro

34,9141

Altın

2.422,88

Bist

9.717,13

Suriye IŞİD'in eski kalesi Boukamal'da yedi toplu mezar bulundu

Resmi Suriye ajansı Sana'nın salı günü yaptığı açıklamaya göre, Suriye'nin doğu kesimindeki IŞİD'in eski kalesi Boukamal yakınlarında, yüzlerce kimliği belirsiz ceset bulunan yedi toplu mezar bulundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-13 13:16:56

Suriye IŞİD'in eski kalesi Boukamal'da yedi toplu mezar bulundu

Pek çok kadının da olduğu yüzlerce kişi, Irak sınırına yakın bir yerde bulunan IŞİD'in eski kalesi Boukamal yakınlarındaki Sivil Savunma ve Suriye Kızılayı'ndan gelen adli tıp uzmanları tarafından çıkarıldı.

Suriye resmi ajansı Sana, cesetlerin çoğunun infaz edilmeden önce işkence ve kötü muameleye maruz kaldığını açıkladı. Bazıları gözü kapalı, kelepçeli ve başından vurulmuştu.

Yüzlerce başka cesedin de çıkacağı düşünülen bu yedi toplu mezarlardaki kazı çalışmaları daha önceçıkartılan cesetlerin kimliklerinin tespit edilmesi beklenmeden askıya alındı.

Suriye ordusu tarafından 2014 yılından bu yana IŞİD'in kontrolünde bulunan ve Suriye ordusu tarafından ele geçirilen birçok alanda benzer toplu mezarlar bulundu. Fakat hiçbiri toplu ceset içermiyordu.

Suriye kaynaklarına göre, Boukamal'daki toplu mezarlar, Cihadçılara karşı ayaklanan Choueitat kabilesinin kalıntılarını içeriyor. IŞİD temmuz ve ağustos 2014'te doğudaki DeirEzzor'da bulunan bu kabilenin yaklaşık 700 üyesini katletmişti.

 

Kaynak: Paul Khalifeh, Rfi.fr

Haber Ara