Dolar

32,3640

Euro

34,9634

Altın

2.324,41

Bist

9.079,97

Suriye'de gözaltına alınan yabancı cihatçılar

Suriye'de gözaltına alınan Batılı cihatçılar, işkence gördü, yargılandı veya mahrum bırakıldı en sonunda da kendi devletleri tarafından unutuldu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-09 12:46:51

Suriye'de gözaltına alınan yabancı cihatçılar

Timetürk Çeviri

Yüzlerce Belçikalı, Fransız, Alman, Kanadalı, Amerikalı ve diğer cihatçılar, Suriye'de çeşitli aktörlerin cezaevlerinde, yerel yargılanma veya geri dönüş yapılmadan aylardır bekliyor. En iyi ihtimalle, Suriye topraklarına veya başka yerlere acımasızca ve keyfi bir şekilde transfer edilmeleri STK'lar tarafından kınandı.

Tahminlere göre Suriye'ye cihad yapmak için giden bu savaşçıların ailelerinden 600 kadın ve 1.250 çocuğunun yanı sıra kırk altı ülkeden 800 yabancı cihatçıyı Kürt kuvvetleri ellerinde tutuyor.

Ülkelerinin kendilerini, Kürt makamlarının karşısında reddetmesiyle karşı karşıya kaldılar ve kaderlerine terk edildiler. Bu Batılı vatandaşlar, bir anlaşma yapılmasını bekliyorlar. İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne (HRW) göre, bazılarının hızlı ve haksız davalarla karşı karşıya kaldıkları ve Irak'a transfer edildiği açıklandı.

Suriye'deki Kürt kuvvetlerinin siyasi temsilcileri, Batılı ülkelerin bu meseleden uzak durmalarını ve vatandaşlarını almayı reddetmelerini ya da yürürlükteki yasalara göre kendilerinin yargılama zorunluluğunu defalarca kınadı.

Ekim sonunda Brüksel'de, özerk Kürt yönetiminde Dışişleri'nden sorumlu Abdel Karim Omar, tüm AB ülkelerinin endişeli olduğunu fakat hiçbir ülkenin kendilerinden vatandaşlarının iadesini talep etmediğini söyledi. Sorumlulukları üstlenmeyi reddettiklerini ve bu yükü üzerlerine yıktıklarını ifade etti.  Suriye'de çatışmaların başlamasından bu yana Fransa, Suriye'ye veya Irak'a giden yaklaşık 700'den fazla yetişkin ve 500 civarı çocuğun geri dönmesini kabul etti.

Kaynak: Slate.fr

Not: Bu çeviri haber, haber etiği nedeniyle olduğu gibi çevrilmiştir. Haberdeki görüşler Timetürk'e değil ilgili kaynağa aittir.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara