Dolar

32,5383

Euro

34,9980

Altın

2.434,22

Bist

9.769,07

Suna Kili kimdir?

Türk tarihçi, akademisyen Suna Kili kimdir? İşte Suna Kili'nin biyografisi...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-30 13:12:02

Suna Kili kimdir?

Suna Kili 1929 yılında dünyaya geldi. 

Suna Kili, İstanbul Amerikan Kız Kolejini bitirdikten sonra yüksek öğrenimini Amerika Birleşik Devletleri'nde yaptı. Lisans, master, doktora derecelerini Bryn Mawr College'den siyasal bilimler ve uluslararası ilişkiler dallarında almış, Berkeley'de Kaliforniya Üniversitesi'nde lisansüstü çalışmalar yapmış, doktora sonrası araştırmalarını da Londra Ekonomi Okulu, Columbia Üniversitesi ve Princeton Üniversitesi'nde sürdürdü. Suna Kili, Los Angeles California Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi 1977-1978 akademik yılında da konuk öğretim üyesi olarak ders verdi. 

YAYINLANAN ESER VE ÇALIŞMALARI

Suna Kili, yurt içinde, yurt dışında pek çok seminer, kongre, sempozyum ve benzeri bilimsel toplantıya katıldı, çeşitli konularda bildiriler sundu. "Uluslararası Siyasi İlimler Dergisi" (IPSA) ve "Arap Bölgesi, Türkiye ve İran Sosyal Bilimler Dergisi" (ASSARTI) gibi çeşitli bilim kuruluşlarının üyesi olan Suna Kili IPSA'nın "Siyasal Eğitim Komitesi" ikinci başkanlığını da yaptı. 

Suna Kili ayrıca Türk Devrim Tarihi,  Osmanlı ve Türk Anayasaları, Çayırhan: Bir Orta Anadolu Köyünde Toplumsal Değişme ve Siyasal Davranış, 1960-1975 döneminde Cumhuriyet Halk Partisi'nde Gelişmeler-Siyaset BilimiAçısından Bir İnceleme, Turkish Constitutional Developmanets And Assembly Debates On The Constitutions of 1924 And 1961 Kemalism, Turkey: A Case Study Of Political Development , Türk Anayasa Metinleri: Tanzimattan Bugüne Kadar, Atatürk Devrimi Bir Çağdaşlaşma Modeli kitaplarını yazdı. 

Kili 29 Temmuz 2015 tarihinde zatürre tedavisi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybetti.Cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığına defnedildi

Haber Ara