Dolar

32,5821

Euro

34,8180

Altın

2.410,34

Bist

9.645,02

Sudan'da Egemenlik Konseyi’nin oluşumu, 48 saat ertelendi!

Sudan Askeri Geçiş Konseyi (AGK), Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri’nin (ÖDBG) talebi üzerine Egemenlik Konseyi oluşumunun 48 saat ertelendiğini açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-19 12:51:52

Sudan'da Egemenlik Konseyi’nin oluşumu, 48 saat ertelendi!

Sudan Askeri Geçiş Konseyi (AGK), Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri'nin (ÖDBG) talebi üzerine Egemenlik Konseyi oluşumunun 48 saat ertelendiğini açıkladı.

Sudan Haber Ajansı SUNA'nın haberine göre AGK Sözcüsü  ve Siyasi Komite Başkanı Şemseddin Kebbaşi yaptığı basın açıklamasında, ÖDBG'nin Egemenlik Konseyi'nin 5 sivil üyesi hakkında fikir birliğine varmak üzere 48 saatlik erteleme talebinde bulunduğunu bildirdi.

Kebbaşi, “ÖDBG Egemenlik Konseyi'ne sunulan bazı adayları geri çekti ve nihai aday listelerini teslim etmek için 48 saatlik bir erteleme talep etti” dedi.

ÖDBG, geçiş döneminde askerler ile birlikte iktidarı yönetecek olan Egemenlik Konseyi'ne yönelik adaylarını açıklamasının ardından eleştirilere maruz kalmıştı.

Zorlu geçen istişarelerin ardından akademisyenler Ayşe Musa, Sıddık Tavır, gazeteci Muhammed el-Fekki Süleyman ile hukukçular Taha Osman ve Hasan Şeyh İdris Egemenlik Konseyi'nde göreve başlayacak 5 sivil isim olarak tespit edilmişti.

ÖDBG üyesi olan avukat Taha Osman'ın Egemenlik Konseyi'ne adaylığı, koalisyon güçleri arasında kararlaştırılan ÖDBG'nin konseye katılmaması ilkesine aykırı olması nedeniyle eleştirilmişti.

AGK ve ÖDBG, geçen cumartesi günü geçici sivil yönetim düzenlemelerini içeren anayasal bildiri anlaşmasını imzalamıştı.

Haber Ara