Dolar

32,4268

Euro

34,4700

Altın

2.488,86

Bist

9.679,80

“Sistematik idam”ın infazı!

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-23 19:04:44

“Sistematik idam”ın infazı!

Bu köşede yazdığım son yazıya “Mısır'da ‘sistematik idam' politikası” başlığını koymuş, Mısır'daki siyasi tutuklular hakkında verilen idam cezalarının her ne kadar uygulanmıyor gibi yapılsa da daha vahşi yöntemlerle uygulandığını yazmıştım.

Tıbbî ihmal'i anlatmıştım…

Ve İhvan-ı Müslimin Genel Mürşidi Muhammed Mehdi Akif, bu yazının üzerinden 1 ay geçmeden ‘tıbbî ihmal'den vefat etti.

Mehdi Akif, Mısır zindanlarında ‘tıbbî ihmal' sebebiyle hayatını kaybeden ilk Mısırlı değil. Henüz bir ay kadar önce teşkilatın Rehberlik Konseyi Üyesi Abdulazim eş-Şarkavi aynı sebeple vefat etti. Onun da öncesinde Dr. Ferid İsmail, Muhammed Felâhci, Mahmud er-Rubi, Tarık Ğandur, Muhammed Seyyid Ğuzlani gibi çok sayıda ‘öne çıkan' Mısırlı, ‘tıbbî ihmal' yüzünden vefat ettiler. Öne çıkmayanlarını siz hesap edin.

“HARİKA İŞLER” BUNLAR MI?

Bütün Ortadoğu bölgesinde bir ‘vekâlet savaşları' yürütülürken Mısır da bu savaşlardan kendisine düşen payı alıyor. Yani Sisi rejimi, muhaliflerine yönelik zulmü Körfez ülkelerinin desteği ve uluslar arası düzenin suskunluğunun hüküm sürdüğü bir vasatta gerçekleştiriyor.

Ülkedeki muhaliflerin tutuklanması, işkence görmeleri, kaçırılmaları, katledilmeleri bir Sisi politikası olduğu kadar Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ekseninin de politikası…
Mısır, her geçen gün daha büyük bir cezaevine dönüşürken, daha geçenlerde Beyaz Saray'da gerçekleşen Donald Trump-Abdülfettah es-Sisi görüşmesinde Trump, Sisi'ye “Harika işler çıkarttı” diyerek övgüler yağdırıyordu. Ülke ekonomiden siyaset ve sosyal hayata kadar büyük bir buhranla çalkalanırken, 50 bin civarındaki insan tamamen siyasi görüşleri sebebiyle hapislerde tutulurken, Trump'ın bahsini ettiği ‘harika işler', Mısırlıların kafasında her geçen gün daha büyük bir soru işaretine dönüşüyor.

TÜRKİYE'DE ENDİŞELİLER, MISIR'DA SESSİZ

Uluslar arası kamuoyu suskun… Türkiye'deki gelişmeler karşısında “Endişeliyiz” açıklamalarını art arda sıralayan tüm Batılılar sessiz…

Türkiye'deki başarısız darbe girişiminin kaçkınlarına kucak açıp devam eden yargılamalara karşı hoşnutsuzluklarını belli eden Avrupa ülkeleri ile Batı merkezli hukuk oluşumları, Mısır'da yaşananlara karşı ses çıkartmıyor.

Birleşmiş Milletler suskun… Sisi, benzerleri Türkiye'de yaşanacak olsa ayağa kalkacak tüm uluslar arası kuruluşların sessizliği arasında baskı politikalarına devam ediyor. Ve dünya umursamıyor.

Haber Ara