Dolar

32,3556

Euro

35,2428

Altın

2.325,07

Bist

9.079,97

Sisi'yi ayağa kaldıran Muhammed Ali: O, karısına saray inşa ederken halk çöpten yiyor!

Sisi rejimine meydan okuyan Mısırlı işadamı ve sanatçı Muhammed Ali, bir ilâ iki ay içerisinde Mısır’da değişimi başlatacaklarını açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-20 17:10:09

Sisi'yi ayağa kaldıran Muhammed Ali: O, karısına saray inşa ederken halk çöpten yiyor!

TIMETURK | DIŞ HABERLER SERVİSİ

Mısır Ordusu ile yaptığı çalışmalar karşılığında ödemelerini alamayan ve daha sonra Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin yolsuzluklarıyla alakalı belgeler paylaşan Mısırlı işadamı ve sanatçı Muhammed Ali, Londra'da açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz Eylül ayında Kahire'den Port Said'e kadar pek çok kentte başlattığı gösterilerle Sisi rejimine meydan okuyan Muhammed Ali, bir ilâ iki ay içerisinde Mısır'da değişimi başlatacaklarını açıkladı.

KARISINA SARAY İNŞA EDİYOR, HALK ÇÖPTEN YİYOR

İngiltere'nin başkenti Londra'da konuşan Muhammed Ali, “Mısır'da bir cumhurbaşkanı var, eşi için saraylar inşa ediyor, halk ise çöpten yiyor” dedi. Ali, Avrupalılara da seslenerek “Nil suyundan –Sisi tarafından- vazgeçiş sadece Mısır halkı için değil, aynı zamanda siz Avrupalılar için de tehlike arz ediyor. Çünkü susuzluk insanları Avrupa'ya göçe itecek ki Avrupa bunu istemiyor” diye konuştu.

“BİR-İKİ AY İÇİNDE BAŞLAYACAK”

Ali, “Hareketlilik bir-iki ay içerisinde başlayacak” dedi. Şu anda Mısır'ın mevcut Cumhurbaşkanı Sisi'yi indirmek için kapsamlı bir çalışma içinde olduklarını belirten Muhammed Ali, tüm muhalif katmanları içine alacak bir çaba harcadıklarını söyledi. Farklı şehirlerde konuşacağını ancak “Özgürlüğün ve medyanın başkenti” olması sebebiyle Londra'dan çalışmalarını başlattığını ifade eden Ali, Batı ülkelerinin Mısır'da fakirliğin yüzde 40 oranını geçtiğini dile getirdi. Ali ayrıca ülkenin eğitim kalitesinde dünyada 127'nci sırada olduğunu belirtip Mısır'da 60 bin siyasi tutuklu olduğunu söyledi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara