Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Sisi'den Hamas ve Fetih'e uzlaşı çağrısı

Türkiye'nin Gazzeli yaralıları bölgeden çıkarmak için göndermek istediği uçakları tıpkı İsrail gibi reddeden fakat Gazze'ye sınırı bulunan Refah Sınır Kapısını da açmayan Sisi, bürokrasi koridorlarında 'barış' için hamlelerde bulunuyor. Mısır'a darbe ile Cumhurbaşkanı olan Sisi, sorunun Hamas ve Fetih arasındaki bölünme olduğunu belirterek, uzlaşı çağrısı yaptı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-16 18:17:13

Sisi'den Hamas ve Fetih'e uzlaşı çağrısı

TIMETURK | ÇEVİRİ

Suudi Arabistan'daki 29. Arap Birliği Zirvesi'nde konuşan Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, Filistin meselesi “Arap devletleri için ana odaktır” açıklamasını yaptı. Sisi "İsrail'le barışı sağlayabilmek için Filistin milletini birleştirmenin tam zamanıdır" dedi.

Middle East Monitor'un haberine göre İsrail'le Filistin çatışmasının sürmesi ve Filistinli gruplar arasındaki bölünme hakkında Sisi, “Filistinlilerin Doğu Kudüs'ün başkenti olacağı bir devlet kurmaya ilişkin uzun süreli umudunu tehdit ettiğini” ifade etti.

MÜSLÜMAN KARDEŞLER: BİR KARIŞ TOPRAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Öte yandan Müslüman Kardeşler'den bir açıklama geldi. Müslüman Kardeşler Sözcüsü Talaat Fahmi yaptıkları remi açıklamada, “Filistin ve Kudüs Arap ve İslam kalacaktır; bir katre topraktan feragat etmeyeceğiz” dedi.

Sisi Suriye'de kimyasal silah kullanımı iddialarına acilen “uluslararası bir soruşturma” çağrısı yaptı.

Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, geçtiğimiz günlerde İsmail Haniye başkanlığındaki Hamas heyetini kabul etmişti.

Hamas ve Filistin Yönetimi ise Kahire'de geçtiğimiz yıl Ekim ayında imzalanan "uzlaşma" anlaşmasının hız kesmesinde birbirlerini sorumlu tutuyor. Bu "uzlaşma" kapsamında Hamas, Gazze'deki yönetimi Fetih'e devretmişti.

"Uzlaşma" konusundaki ayrıntılar için habere tıklayınız:

743464_1

Haber Ara