Dolar

32,4508

Euro

34,7317

Altın

2.478,81

Bist

9.530,47

Sisi, Berlin Konferansı'na katılıyor

Mısır’ın darbececi lideri Abdel Fattah El-Sisi, yarın Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek ‘Libya Konferansı’na katılmak için Almanya’ya gittiği açıklandı. Sisi'nin saat 21.30 sıralarında Berlin'e indiği bildirildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-18 21:46:14

Sisi, Berlin Konferansı'na katılıyor

buyukson_9

Sisi, Almanya'nın başkenti Berlin'e geldi.

Mısır'ın darbececi lideri Abdel Fattah El-Sisi, yarın Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenecek ‘Libya Konferansı'na katılmak için Almanya'ya gittiği açıklandı. Sisi'nin saat 21.30 sıralarında Berlin'e indiği bildirildi. Sisi'nin Konferansa katıldıktan sonra İngiltere'de yapılacak Afrika Yatırım Zirvesi'ne katılmak için bu ülkeye geçeceği bildirildi.

Berlin'de Almanya Başbakanı Merkel'in ev sahipliğinde düzenlenecek, ‘Libya Konferansı'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Libya Ulusal Anlaşma Hükümeti Başbakanı Fayiz Es Sarrac, Libya Ulusal Ordusu Lideri Halife Hafter ve Arap Ligi Genel Sekreteri Ahmed Ebu'l Geyt katılıyor.

Konferansa, uluslararası ve bölgesel kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra, Libya kriziyle ilgili devletlerin yanı sıra BM Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesinin temsilcileri de katılacak.

Arap basınında ise, 'Berlin Konferası'nda Abdülfettah es-Sisi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aynı masa etrafında karşı karşıya gelip- gelmeyeceği tartışılıyor.

buyukson_10

Haber Ara