Dolar

32,6012

Euro

34,7840

Altın

2.410,09

Bist

9.645,02

Sinirleri yatıştıran 5 içecek

Kontrolsüz ya da asabi hissetmek, fiziksel ve zihinsel gerginliğe neden olabilecek bir heyecan halidir. Aynı zamanda terlemeye, kalp çarpıntısına ve dikkat edilmediği takdirde daha da kötüleşen diğer rahatsız edici semptomlara neden olabilir. Bu, her insanda farklı gelişir. Neyse ki, sinir sistemi üzerinde rahatlama ve huzur etkisi gösteren birçok doğal tedavi vardır.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-22 20:51:13

Sinirleri yatıştıran 5 içecek

LAVANTA ÇAYI
Lavantanın lezzetli aroması, stres, anksiyete ve sinirden muzdarip olanlar için mükemmel bir rahatlatıcıdır. Lavanta, gerginliği azaltan ve sinir sisteminin aktivitesini dengeleyen doğal bir sakinleştiricidir.
2 yemek kaşığı kurutulmuş lavanta,1 litre su, 1 adet limonun suyu.
Bir litre suyu kaynatın ve lavantayı ilave edin.10-15 dakika bekletin ve isteğe göre limon suyunu ilave edin. Günde 2-3 bardak için.

IHLAMUR ÇAYI
Ihlamur ağacı çayı, sinir ve anksiyete için önerilen en iyi ilaçlardan biridir. Bu bitki, sinirlerin ve fiziksel gerginliğin dengelenmesine yardımcı olan rahatlatıcı özelliklere sahiptir.
1 yemek kaşığı ıhlamur ağacı yaprağı, 1 bardak su.
Bir bardak suyu kaynatın ve sonra yaprakları ekleyin. Oda sıcaklığında 10 dakika bekletin ve sonra için. Günde 2 bardak için.

RAHATLAMAK İÇİN KEDİ OTU ÇAYI
Antik çağlardan beridir kedi otu rahatlatıcı nitelikleri açısından bilinen değerli bir maddedir. İçindekiler stresi azaltır, siniri kontrol eder ve uykusuzluk (insomnia) problemi olan insanları uyutmaya yardımcı olur.
1 yemek kaşığı kedi otu, 1 bardak su.
Kedi otunu bir bardak kaynar suya koyun ve 5-10 dakika bekletin. Süzgeçten geçirin ve azar azar için. Günde 2 veya 3 bardak içebilirsiniz.

MARUL SUYU
Hem salata hem de marul suyu, sinirleri sakinleştirmek ve uyku kalitesini artırmak için yararlıdır. Bu besin, uykuya neden olan ve sakinleştirici doğal maddeler bakımından zengindir. Bu sürekli anksiyete ataklarından muzdarip olanlar için idealdir.
6 adet taze marul yaprağı,1 litre su.
Taze marul yapraklarını bir litre suya koyun ve 5 dakika boyunca düşük sıcaklıkta kaynatın. 5 dakika sonra, ocaktan alın. Karışım tolere edilebilir bir sıcaklığa ulaşıncaya kadar bekleyin ve günde 3 kez için.

MERCANKÖŞK
Mercanköşk çayı, duygusal dengesizlik ile ilişkili sinirleri ve migreni yatıştırmak için idealdir. Bu durum anksiyeteyi kontrol eder, uykuyu tetikler ve iştahsızlık çekenlerin iştahını artırır.
1 yemek kaşığı taze mercanköşk, 1 bardak su.
Bir bardak kaynar suya taze mercanköşk ekleyin, üstünü kapatın ve 15 dakika bekletin. Anksiyete ve kötü sinirin ilk işaretlerinden kurtulun.

 

Haber Ara