Dolar

32,3068

Euro

35,0599

Altın

2.307,54

Bist

9.079,97

'Şii milisleri Afrin'e gönderen Kasım Süleymani'ydi'

Esed'e bağlı milis gücü Şebbihalar ve İran destekli Şii milis güçlerinin Afrin'e girmeye çalışmasının arkasından İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani çıktı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-22 10:17:24

'Şii milisleri Afrin'e gönderen Kasım Süleymani'ydi'

Söz konusu milis güçlerin asıl hedefinin İran destekli Şii militanların hedefinde Afrin değil, 4 yıldır muhaliflerin kuşatma altında tutuğu Fua ve Kefreya köyleri olduğu belirtildi. Yeni Şafak'a konuşan Muhalif Ebu Amara Tugayı Komutanı Muhanne Ceffale, “Onların asıl hedefi Fua ve Kefreya. Oraya ulaşmak için Şiiler Afrin PKK'sını kullanacak. Projeyi yöneten isim ise İran Devrim Muhafızları Generali Kasım Süleymani” dedi.

TSK SİHA ve topçularının önceki gün bombalarla önleme yaptığı konvoyun Esed için savaşan yağmacı Şebbihalar ve bölgede konuşlu El Nuceba, Liva Kudüs ve Liva Muhammed Bakır gibi Şii terör gruplarına mensup militanlardan oluştuğunu kaydeden Ceffale, konvoya liderlik eden kişinin ise Halep-Sifira bölgesinden Halid Hasan Alluş isimli bir Şebbiha milisi olduğunu belirtti.

Ceffale, Türkiye'nin İdlib'e intikalini provoke edenlerin de aynı kişiler olduğunu vurguladı.

NELER YAŞANDI? (İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

Bir süredir gündemde tutulan Esed rejimi PYD'ye destek için Afrin'e ggirecek propagandalarının ardından dün gece bir grup Esed yanlısı İran destekli Şii milis gücü konvoy oluşturarak Afrin'e ilerledi. Bir kısmı ilerleyen konvoyun bri kısmı ise U dönüşü ile Afrin sınırından döndü. İlerleyen milislere TSK SİHA'ları havadan müdahale etti.

853067_1_1

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara