Dolar

32,5489

Euro

34,9332

Altın

2.425,75

Bist

9.722,09

Selman’dan, Hafter’e 'acil yardım’ ve ‘askeri destek’ sözü

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın, Libya Ulusal Ordu Lideri Hafter’e acil olarak maddi ve askeri yardım sözü verdiği açıklandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-27 14:42:49

Selman’dan, Hafter’e 'acil yardım’ ve ‘askeri destek’ sözü

Libya sahnesinde geri planda kalan Suudi Arabistan, Türkiye'nin asker gönderme kararından sonra harekete geçti.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Libya Ulusal Ordu Lideri Hafter'e acil olarak maddi ve askeri yardım sözü verdiği açıklandı.

Mısır ve Körfez kaynakları, Al-Arabi Al-Jadeed'e yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın nüfuzunu artırmak için, BAE aracılığıyla Libya Ulusal Ordusu Lideri Hafter'e, en kısa zamanda büyük bir finansal ve askeri yardım paketi sağlamayı vaad ettiğini öne sürdü.

Bir kaynak, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın, Libya krizine önemli ölçüde katılmadığına dikkat çekerek; bu konuda sahneyi müttefikleri BAE ve Mısır bıraktı. Ancak krizde Türkiye'nin rolünün artması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsen devreye girmesi, Selman'ı harekete geçirdiğini belirtti.

El-Arabi Al-Jadeed'e konuşan aynı kaynak, Türkiye tarafından gazeteci Kaşıkçı cinayetini gerçekleştirmekle suçlanan Suudi Veliaht Prensi Selman'ın, Türkiye'nin Libya'daki görevini engelleyerek, Erdoğan'dan intikam almak istediğini öne sürdü.

Aynı kaynak, Prens Selman'ın ajanlar aracılığıyla, Doğu Avrupa ülkelerinden Libya'da meşru Ulusal Uzlaşma Yönetimine karşı savaşan Hafter'in Ulusal Ordusu'na teslim edilmesi için silah sevkiyatı yapıldığını da açıkladı.

Haber Ara