Dolar

32,3158

Euro

35,1071

Altın

2.292,41

Bist

9.049,80

Sarsıntılar arasında doğan bebeğe deprem ismi verildi

Endonezya'da meydana gelen depremde 300'den fazla kişi hayatını kaybetti. Bir kadın deprem sırasında doğum yaptı. Dünyaya gelen erkek bebeğe ise “deprem” anlamına gelen “gempa” ile birlikte “Muhammad Gempa Rizki” adı verildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-08-09 11:18:15

Sarsıntılar arasında doğan bebeğe deprem ismi verildi

Endonezya'nın doğusundaki Lombok Adası'nda meydana gelen ve 300'den fazla kişinin hayatını kaybettiği depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

MUHAMMED GEMPA...

Endonezya Kızılhaç'ın verdiği bilgiye göre, depremden sonra derme çatma sağlık istasyonunda bir kadının doğum yapmasına yardım edildi. Dünyaya gelen erkek bebeğe ise “deprem” anlamına gelen “gempa” ile birlikte “Muhammad Gempa Rizki” adı verildi.

Ulusal Felaket Yardım Ajansı'nın sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho, depremde 100'den fazla insanın hayatını kaybettiği binlerce binanın ise yıkıldığı bilgisini verdi.

Dr Nugroho, hastanelerde acil birimlerin kapasitesini aştığını ve hastaların otoparklarda tedavi edilmeye devam ettiğini bildirdi.

Kuzeydeki Tanjung'ta ana hastane binası ise ciddi hasar aldığından ağaçlar altına kurulan yataklarda halen hastalar tedavi edilmeye devam ediliyor.

Popüler bir turist bölgesi olmasına rağmen şu ana kadar ölenler arasında turistlerin olduğu açıklanmadı. Ulusal Felaket Yardım Ajansı ise, 18 fazladan uçuş ayarlanarak turistlerin tahliye edilmeye çalışıldığını belirtti.

Haber Ara