Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Sanko, köklü yatırımlarla gücüne güç katıyor

Sanko Holding’e bağlı 12 firma ‘Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi’ listesine adını yazdırdı. Üretim ve ihracat başarılarıyla göz dolduran bu firmalar, dev yatırımlar yaparak güçlerine güç katıyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-19 12:43:40

Sanko, köklü yatırımlarla gücüne güç katıyor

Ekonomist dergisi tarafından merkezi İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki illerde bulunan firmalara yönelik ‘Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi' araştırmasına Sanko Grubu, damgasını vurdu. Gaziantep merkezli grubun bünyesinde bulunan 12 firma listeye girmeyi başardı.

Zirveyi elinde tutmakta kararlı

2018 bilançoları dikkate alınarak hazırlanan listede Sanko Tekstil, Sanko Dış Ticaret, Süper Film Ambalaj, Çimko Çimento ve Beton, Sanko Pazarlama, TechData, Sanko Enerji, Sayınlar Gıda, Enko Enerji, MST İş ve Tarım Makinaları, Sanko Rüzgâr ile Bartın Çimento ön plana çıktı.

Tekstil, enerji, çimento, ambalaj, iş ve tarım makineleri başta olmak üzere farklı sektörlerde 14 bin çalışanıyla faaliyet gösteren Sanko Holding, araştırmada 4 yıldır en çok şirketi bulunan grup konumunda.

Mali başarılarıyla dikkat çeken holding, Capital 500'de de 5 şirketle flamasını dalgalandırdı. Bu şirketler Sanko Tekstil, Sanko Dış Ticaret, Süper Film Ambalaj, Çimko Çimento ve Beton ile Sanko Pazarlama olarak kayıtlara geçti.

İSO 500'de de ön planda

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen ‘Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' listesine ise Sanko Tekstil, Süper Film Ambalaj, Çimko Çimento ve Beton, Sanko Enerji ile Sayınlar Gıda Maddeleri girdi.

Bölge ihracatının lideri

100'ü aşkın ülkeye satış yapan Sanko Dış Ticaret, GAP Bölgesi illerinin yanı sıra Kahramanmaraş, Mersin ve Adana'nın da ihracatta lider firması oldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yapılan değerlendirmeye göre en büyük bin ihracatçı arasında Sanko Dış Ticaret 48'inci, Çimko Çimento ve Beton 533'üncü sırayı aldı.

Sektörel sıralamada Sanko Dış Ticaret 3'üncülüğü, Çimko Çimento ve Beton 11'inciliği elde etti. Bu firmalar tarafından denim kumaş, örgü kumaş, havlu, bornoz, ambalaj malzemesi ve çimento ihraç edildi.

Vergi rekortmeni oldular

Konukoğlu ailesi ‘Türkiye Gelir Vergisi Rekortmenleri' araştırmasına da 3 ismi soktu. Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, 95'inci, Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu 99'uncu, Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu 100'üncü sırada yer aldı. Ekonomist dergisinin düzenlediği ‘Anadolu'nun En Etkin 50 İş İnsanı' araştırmasında Abdulkadir Konukoğlu zirveyi bırakmadı.

Topluma hizmetleri kurumsal bir yapı altında toplamak amacıyla 1989 yılında kurulan Sani Konukoğlu Vakfı ise Ekovitrin ‘18'inci Yılın Starları Ödülleri'nde ‘Yılın Vakfı' ödülüne layık görüldü.

Ülkemize katkımız artacak

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, grup olarak önemli başarılara imza attıklarını belirtti. Konukoğlu, “Topraklarımızdan kazandıklarımızı topraklarımıza yatırıyoruz. Gayemiz şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak. Gerek sanayi alanındaki yatırımlarımız gerekse sosyal sorumluluk projelerimizle memleketimize ve ülkemize katkımızı arttırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Yatırımlarını planlarken temel yaklaşımlarını ‘Dünyada Türkiye, Türkiye'de Gaziantep' olarak belirlediklerini hatırlatan Konukoğlu, “Bu anlayışın bir sonucu olarak merkezimizi Gaziantep'ten başka kentlere taşımadık” dedi.

Haber Ara