Dolar

32,3540

Euro

35,1044

Altın

2.324,75

Bist

9.079,97

Sanders’tan, Selman’a ağır suçlama: Suudi Arabistan’ı 'seri katiller' yönetiyor

Demokrat Parti’nin potansiyel başkan adaylarından Senatör Bernie Sanders, Suudi Arabistan ve Veliaht Prensi Muhammed bin Selman hakkında ağır suçlamalarda bulunarak, “Suudi Arabistan’ı ‘seri katiller’ yönetiyor” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-20 14:40:16

Sanders’tan, Selman’a ağır suçlama: Suudi Arabistan’ı 'seri katiller' yönetiyor

 

Demokrat Parti'nin potansiyel başkan adaylarından Senatör Bernie Sanders, Suudi Arabistan ve Veliaht Prensi Muhammed bin Selman hakkında ağır suçlamalarda bulunarak, “Suudi Arabistan'ı ‘seri katiller' yönetiyor” dedi.

Demokratların potansiyel başkan adayı Senatör Bernie Sanders, dün Amerikan haber kanalı CNN ile yaptığı röportajda, "Yıllardır Suudi Arabistan'ı harika bir müttefik olarak sevdik, ancak tek sorun o ülkeyi yöneten insanların seri katiller olması" dedi.

ABD yönetiminin Suudiler ve İranlılara birlikte çalışması gerektiğini ve Washington'un sonu gelmeyen savaşlarda trilyonlarca dolar harcamaktan bıktığını belirten Sanders, "Milyarder diktatör Muhamed bin Selman ile çok dostane bir ilişki içinde olmak yerine Suudileri ve İranlıları bir araya getirebiliriz" dedi.

Ekran Resmi 2020-02-20 14.18.35

ABD'nin bölgedeki barış elçisi Jason Greenblatt, Sanders'ın, Suudi Arabistan hakkındaki görüşlerini "tehlikeli ve adaletsiz" olarak nitelendirdi.

Jason Greenblatt'in attığı bir twette, “Suudi liderler ile son 3 yılda çok zaman geçirdim. Suudi Arabistan 3 yıl boyunca büyük atılımlar yaptı. Suudi Arabistan'ın ‘katil' İran rejimi ile eşitlemek çok çirkin” açıklamasına tepki gösteren Sanders, ABD elçisinin yorumlarını tehlikeli ve yanlış bulduğunu belirtti.

Sanders ayrıca, “İsrail halkı ve Orta Doğu'da barış için, şu anda İsrail'de var olan sağcı, ırkçı hükümetleri desteklememiz gerekmiyor dedi.

Ekran Resmi 2020-02-20 14.18.44

Sanders, "ABD Senatosu'nun en solcu üyesi" ve Demokrat Parti'deki başkan adaylığı yarışında önde gelen adaylardan biri olarak görülüyor.

Daha önce Irak Savaşı'na da karşı çıkan Sanders ülkesinde yine birçok eleştiriye göğüs gererek, "ABD'nin bu kadar nükleer savaş başlığına ihtiyacı var mı?" diye sormuştu.

Bernie Sanders ise 1941'de Yahudi bir ailenin çocuğu olarak New York'ta doğdu.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara