Dolar

32,3272

Euro

35,0896

Altın

2.298,91

Bist

9.053,67

Saldırıp 'Müslümanlar yaptı' dedi

Avrupa'da islamofobi yükselirken özellikle ırkçı ve yabancı düşmanı kişiler saldırı planları yaparak suçu Müslümanların üstüne atıyor. Buna son örnek Çek Cumhuriyeti'nde yaşandı. 71 yaşındaki bir adam demiryollarına saldırı düzenleyerek suçu sosyal medya üzerinden Müslüman göçmenlere attı. Olayın ortaya çıkması ile birlikte zanlı tutuklandı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-15 12:35:31

Saldırıp 'Müslümanlar yaptı' dedi

Timetürk|Çeviri

Takvimler 2017 yılının yazını gösteriyordu. 71 yaşındaki Çek vatandaşı Tren hattına bir ağaç devirdi. Hatta devrilen ağaç kazaya neden oldu. Tren kazasında yaralanan olmadı.

Bölge polisi ilk olarak kazanın normal bir doğa olayından kaynaklandığını düşündü ama daha sonra polis ofisine gönderilen mektupta ''İslamcı teröristlerin kafirlere saldırı çağrısı yaptğı'' yazıyordu. Çek polisi kırmızı alarma geçti.

Soruşturmanın sonunda Çek Cumhuriyeti'ni sarsan gerçek ortaya çıktı. Tren kazasına sebeb olan ağacın demiryoluna devrilmesini sağlayan ve saldırıyı üstlenen mektubu yazan kişinin 71 yaşındaki Çek vatandaşı olduğu anlaşıldı. Çek polisinin operasyonu ile 71 yaşındaki zanlı tutuklandı.

Mahkemeye çıkartlan zanlının psikolojik rahatsızlıkları olduğu ifade edilerek sağlık merkezine sevki istendi. Ardından zanlının 4 yıl ceza aldığı duyuruldu.

Kaynak: krone.at

Haber Ara