Dolar

32,4888

Euro

34,9195

Altın

2.435,00

Bist

9.716,77

Sağlık Bakanlığından Corona virüsü açıklaması: Vuhan-İstanbul seferleri durduruldu

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 'Çin hükümetinin bölgeyi karantina altına almasının ardından, Çin’e ait bir havayolu firması tarafından haftada üç gün düzenlenen Vuhan-İstanbul seferleri durdurulmuştur' denildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-23 18:30:38

Sağlık Bakanlığından Corona virüsü açıklaması: Vuhan-İstanbul seferleri durduruldu

Sağlık Bakanlığınca yapılan açıklamada "Çin hükümetinin bölgeyi karantina altına almasının ardından, Çin'e ait bir havayolu firması tarafından haftada üç gün düzenlenen Vuhan-İstanbul seferleri durdurulmuştur" denildi.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Çin'de görülen "koronavirüs" dolayısıyla bakanlık bünyesindeki bilim kurulunun dün toplandığı hatırlatıldı.

Toplantıda, Çin'den gelen tüm uçuşlar için bulaşıcı hastalık kontrolü önlemlerinin alınması, yolcu iletişim bilgi formlarının doldurulması ve yer personelinin bilgilendirilmesi yönünde karar alındığı belirtildi.

Bakanlığın açıklaması şöyle:

Dünya Sağlık Örgütü tarafından bu konuda henüz bir uyarı yapılmamış olmasına rağmen, Bakanlığımız tarafından Çin'den gelen tüm uçaklardaki yolcuların uçaktan inişte termal kameralarla taranması kararı alınmıştır.

Havalimanlarında karantina odalarımız hazır olup, sağlık ekiplerimiz 7/24 usulüne göre kesintisiz çalışmaktadır.

Haber Ara