Dolar

32,5943

Euro

34,7879

Altın

2.497,71

Bist

9.455,83

Sadakataşı’ndan İdlib’e acil yardım

Sadakataşı Derneği, büyük bir insanlık dramının yaşandığı İdlib’e acil insani yardım malzemeleri ulaştırmaya devam ediyor. Barınma konusunda yaşanan sorunların çözümü için ise dernek tarafından başlatılan bin kalıcı konut projesinin inşası sürüyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-23 21:33:26

Sadakataşı’ndan İdlib’e acil yardım

Rejim güçleri ve Rusya'nın operasyon başlattığı İdlib'de, Sadakataşı Derneği tarafından başlatılan acil yardım çağrısı sonrasında sınırımıza göç eden ailelere kışlık kıyafet, battaniye, gıda kumanyası dağıtımları devam ediyor.

Acil yardımlar

Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal denetiminde, bölgede bulunan acil yardım ekibi İdlib'den Binniş bölgesine göç eden 400 kişiye atkı, bere, eldiven, bot, mont ve battaniye dağıtımı gerçekleştirdi. Yardımların devamında ise Afrin bölgesine göç eden ailelere 200 gıda kumanyası ulaştırıldı.

yakacak yardımı

Sobave yakacak dağıtımı

Bölgede bulunan acil yardım ekibi, derneğin Üsküdar Belediyesi ile birlikte başlattı acil yardım çalışması kapsamında İdlib'den Cinderes'e göç eden 200 aileye soba ve toplamda 5 ton kömür dağıtımı gerçekleştirdi.

Bin kalıcı konut inşa ediliyor

Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal yapmış olduğu açıklamada; ‘‘Çatışma bölgelerinden göç eden insanlar geldikleri yerlerde konaklayacak alan bulamıyorlar. Biz de bu sorunun çözümü için şuan bin ailenin konaklayacağı kalıcı konutlar inşa ediyoruz. Bölgenin acil bir şekilde hijyen malzemeleri, gıda, kışlık kıyafet ve çadıra ihtiyacı var. Bölgeye acil yardım ulaştırmaya ara vermeden devam edeceğiz.'' İfadelerini kullandı.

Kıyafet dağıtımı

Destek olmak için

Sadakataşı Derneği'nin başlatmış olduğu İdlib yardımları destek olmak için banka hesap numaralarına, www.sadakatasi.org.tr web adresinden ulaşabilir. Ayrıca tüm operatörlerden İDLİB yazıp6780'e SMS göndererek 10 TL destekte bulunabilinir. Ayrıntılı bilgi için 0216 614 04 61 numaralı telefon ile dernek yetkililerine ulaşılabilir.

gıda dağıtımı

Haber Ara