Dolar

32,4888

Euro

34,9195

Altın

2.435,00

Bist

9.716,77

Sabire Meltem Banko kimdir?

Sosyal medyada son zamanlarda en çok konuşulan isimlerden biri olan Meltem Banko kimdir? İşte Meltem Banko biyografisi...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-21 10:23:53

Sabire Meltem Banko kimdir?

Meltem Banko, 1986 yılında Rize'nin Pazar ilçesinde dünyaya geldi. Meltem Banko ilk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladı. Ardından 2010 yılında Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Meltem Banko, 6 Ekim 2011 tarihinde Avukatlık ruhsatını aldı. 1 Ocak 2012 tarihinde Ankara'da kendi hukuk bürosu olan BANKO HUKUK BÜROSU'nu kurdu. Halen kurucusu olduğu Banko Hukuk Bürosunda kurucu Avukat olarak çalışma hayatını sürdürmektedir. 

Ankara Barosu Türk Ceza Mevzuatı ve Uygulamaları , Türkiye Barolar Birliği Bilişim Hukuku İleri eğitim Sertifika Programı, Ankara Barosu Gelincik Projesi Gönüllü Avukatlar Eğitim Sertifikası sahibidir.

Banko, Radyo Evi Derneği (RADEV) tarafından 2013 yılında Yılın Pozitif Hukukçusu seçildi. Internet, Medya Ve Bilişim Federasyonu Genel Koordinatörü görevini icra etti. Kadın ve çocuk hakları konusunda uzun süre çalıştı, hukuki süreçler konusunda ayrıntılı bilgi ve donanıma sahip, sosyal ve psikolojik iletişim teknikleri konusunda eğitim aldı ve şiddet mağduru kadının her türlü sorusunu yanıtlayabilecek düzeyde uzman oldu. 

Meltem Banko, aktif olarak sosyal medya aracılığıyla da insanları bilinçlendirmeyi ve yardım etmeyi kendine ilke edindi. Sosyal Medya ile ilgili yapılması gereken yasal düzenlemeleri bu yayınlar vasıtasıyla kamuoyuna bildirdi.

Halen Hacettepe Üniversitesi Kamu Hukuku Bölümünde Yüksek Lisans öğrencisidir. İyi derecede İngilizce bilen Banko bekardır. 

ESERLERİ:

Cezai ve Hukuki Sorumluluk Boyutlarıyla Hakaret ve Özel Hayata Karşı Suçlar (Yazarlar:Ali Parlar , Meltem Banko)

Hukuka Ve Ahlak Felsefesinin Yön Veren Sözler (Yazarlar:Meltem Banko, Kurtuluş Tayanç Çalışır)

6545 Sayılı Kanun ile Yapılan Değişiklikler Çerçevesinde Cinsel Suçlar (Yazarlar:Ali Parlar, Meltem Banko)

Haber Ara