Dolar

32,3124

Euro

35,0130

Altın

2.277,88

Bist

8.995,70

Rusya, korona virüs tedavisinde farklı yöntem geliştirdi

Çin'de başlayıp tüm dünyayı etkileyen korona virüsü Rusya'da da ağır bir şekilde etkisini gösterdi. Korona virüs için aşı ve tedavi çalışmaları sürerken Rusya, 'Parlayan Gaz' adını verdikleri sıra dışı bir tedavi yöntemi geliştirildi. İşte detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-03 06:32:22

Rusya, korona virüs tedavisinde farklı yöntem geliştirdi

Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi Rosatom'un önde gelen bilim merkezlerinden biri olan Leypunsk Fizik ve Enerji Enstitüsü'nden (FEI) uzmanların, koronavirüs tedavisinde yeni bir yöntem geliştirdiği belirtiliyor. Buna göre, söz konusu yöntemde akciğerler ultraviyole ışınlarıyla dezenfekte ediliyor.

FEI Müdürü Andrey Goverdovskiy, enstitünün koronavirüs tedavisine yönelik bir yöntem geliştirdiğini belirterek, "Bu projeye "parlayan gaz" adını verdik. Şimdiye kadar kimse bir insanın içini ultraviyole ışınla dezenfekte etmeyi başaramadı. Biz bunun nasıl yapılabileceğini bulduk" dedi.

Goverdovskiy, bilim insanlarının solunduğunda aktif kalabilen ve ciğerlere doğrudan ultraviyole ışını yansıtabilen molekül ve gaz bileşenlerini belirlediğini söyledi. Rus yetkili, "Bu yöntemin koronavirüs yanı sıra tüberkülozu, onkolojik ve başka rahatsızlıkların iyileştirilebilmesine olanak vermesini umuyoruz" dedi.

Haber Ara