Dolar

32,5484

Euro

34,8892

Altın

2.436,02

Bist

9.645,02

Rusya Facebook ve Twitter'a karşı savaş başlattı

Rusya, Amerikan sosyal ağlarına hükmetmek istiyor. Medya düzenleyicisi Roskomnadzor Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Twitter ve Facebook aleyhinde idari işlem başlattıklarını ve Rusya yasalarına uymadıklarını söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-21 16:46:22

Rusya Facebook ve Twitter'a karşı savaş başlattı

TIMETURK | ÇEVİRİ

Rusya, Amerikan sosyal ağlarına hükmetmek istiyor. Medya düzenleyicisi Roskomnadzor Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Twitter ve Facebook aleyhinde idari işlem başlattıklarını ve Rusya yasalarına uymadıklarını bildirdi.

İdari prosedürler başladı. Her iki şirket de kovuşturma tehdidi altında. Rusya, Rus kullanıcıların verilerinin ulusal bölgede depolanmasını gerektiğini açıkladı. Rus Başkonsolosu Alexander Jarov, Facebook ve Twitter sosyal ağlarını yöneten şirketlerin, Rus kullanıcılarının kişisel verilerinin Rusya'da depolanması gerekliliği hakkındaki diplomatik taleplerinin, resmi kanallardan yanıtlandığını söyledi.

"PARA CEZASI VERİLECEK”

Alexander Jarov verilen yanıtların, mevzuatın şimdiki veya gelecekteki uygulaması hakkında detaylar içermediğini sözlerine ekledi. Sosyal ağları yöneten şirketlerin, idari sorumluluğu taşıması gerektiğini umduklarını dile getirdi. Başka bir deyişle, bir para cezası uygulanacağını söyledi.

Rus makamları, 2016 yılında, Rus kullanıcılarının Rus topraklarında verilerini depolayan yasaya uymayı reddeden profesyonel sosyal ağ Linkedin'in engellenmesini emretmişti. Rusya'da Linkedin'e2016 yılından beri erişilemiyor.

Rusya MedyaDüzenleme Kurulu (Roskomnadzor ) , Nisan 2018'de, şifreli Telegram mesajlaşma programını engellemeye çalıştıktan sonra, Facebook'u engelleme niyetini de açıklamıştı.

10 Ocak'ta Roskomnadzor, BBC'yi IŞİD'in fikirlerini yaymakla suçladı. O zamandan beri Roskomnadzor, programları soruşturmanın bir parçası kabul ederek kalıcı olarak izlediğini açıkladı.

Kaynak: Le Parisien

Haber Ara