Dolar

32,3310

Euro

35,0504

Altın

2.284,79

Bist

8.979,85

Rusya'dan Türkiye'ye e-vize için yeşil ışık

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, vize serbestisi görüşmesi yaptıkları ülkeler için e-vize uygulamasına başlanabileceğini söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-11 14:46:30

Rusya'dan Türkiye'ye e-vize için yeşil ışık

Rusya Federasyonu Başkanlar Konseyi'nde konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Ülkemizde teknolojik gelişimlere bağlı olarak Moskova ve St. Petersburg şehirlerinde bazı ülke vatandaşlarına e-vize uygulamasının başlatılması ile ilgili çalışma yapıyor. Bu vize sistemiyle basitleştirilmiş vize uygulaması gerçekleşmiş olacak. Umuyorum ki turizm endüstrisinin aktif bir şekilde gelişmesine yardımcı olacaktır” dedi.

E-VİZE DUMA'DA YASALAŞTI

Rusya Devlet Duması'nda 2017 başlarında yapılan oylamayla e-vize uygulamasına geçiş kabul edilmişti. Rusya'nın vize serbestisi görüşmesi yaptığı Cezayir, Bahreyn, Brunei, Hindistan, İran, Katar, Çin, Kuzey Kore, Kuveyt, Fas, Meksika, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Suudi Arabistan, Singapur, Tunus, Türkiye ve Japonya vatandaşları e-vize uygulamasına geçildiği takdirde internet üzerinden vize başvurusu yapabilecek. Başvurusu kabul edilen kişilerin vizeleri 4 gün içinde onaylandıktan sonra Moskova ve St. Petersburg'ta bulunan havaalanlarında pasaportlara işlenecek.

 

Haber Ara