Dolar

32,3710

Euro

35,0081

Altın

2.325,97

Bist

9.102,91

Rusya’dan kritik ‘Suriye ve Kürtler’ açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin çekilme kararı aldığı bir dönemde Şam yönetimi ile Suriyeli Kürtler arasında diyalog kurulmasının özel önem taşıdığını söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-11 12:20:35

Rusya’dan kritik ‘Suriye ve Kürtler’ açıklaması

Haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova, "Aralık 2018 sonunda ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'den çekileceklerini açıkladı. Bu bağlamda, Kürtlerin Suriye hükümetiyle diyalog kurması özel taşıyor. Zira Kürtler, birçok kez dile getirdiğimiz gibi, Suriye toplumunun önemli bir parçası ve Kürtlerin bulunduğu bölgelerin yeniden Suriye hükümetinin kontrolüne girmesi, Suriye'nin komşularına yönelik güvenlik risklerini ortadan kaldıracak" dedi.

Zaharova, ayrıca Karlov soruşturmasıyla ilgili de, "Türk tarafından alınan materyaller, Rusya'da gerçekleştirilen özel soruşturma çerçevesinde alınarak Rus soruşturmacılar tarafından inceleniyor. Yargı sürecinin gidişatını takip etmeye devam ediyoruz. Soruşturma sonucunda bu suça dahil olan tüm tarafların açığa çıkarılıp yasa önünde hak ettiği cezayı alacağı düşüncesiyle hareket ediyoruz" ifadelerini kullandı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara