Dolar

32,3707

Euro

34,9944

Altın

2.325,78

Bist

9.087,02

Putin'in yanından ayırmadığı çantadan nükleer fırlatma mekanizması çıktı

Rusya'da ordunun yayın organı federal TV kanalı 'Zvezda', yıllardır spekülasyon konusu olan 'nükleer çanta’nın görüntülerini paylaştı. '1 numaralı düğme' olarak anılan ve gittiği her yerde Putin'e eşlik eden çanta, 'ülkenin tüm nükleer silahlarını ateşleyebilme özelliğine sahip' diye tanımlanıyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-09 13:57:16

Putin'in yanından ayırmadığı çantadan nükleer fırlatma mekanizması çıktı

 

can

Rusya'da "bir ilk" gerçekleşti ve ordunun yayın organı olarak bilinen federal TV kanalı "Zvezda" (Yıldız), yıllardır spekülasyon konusu olan, devlet başkanının kullanım yetkisinde bulunan "nükleer çanta"nın fotoğraflarını yayınladı. "1 numaralı düğme" olarak anılan ve gittiği her yerde Devlet Başkanı Vladimir Putin'e eşlik eden çanta, "ülkenin tüm nükleer silahlarını ateşleyebilme özelliğine sahip" diye tanımlanıyor.

Çantanın görüntülerine yer veren Rus televizyon kanalı, "görüntülerin medyada ilk kez yayınlandığına" özellikle dikkat çekti.

30786397270435

Konuyu haberleştren Komsomolskaya Pravda gazetesi ise, nükleer çantanın Gorbaçov ve Yeltsin dönemlerinde kullanılan muadilinin Yekaterinburg'daki Yeltsin Merkezi'nde sergilendiğini yazdı.

Putin'in kullandığı çantanın Yeltsin'in çantasından bazı farklılıklar sergilediği görülüyor. Yeni çantada ateşleme düğmesi beyaz renkte iken (2), iptal düğmesi kırmızı renkte (1). Gri renkli üçüncü bir düğme ise (3) bütün emirleri iptal etme işlevine sahip. Çantadaki diğer düğmelerin ne işe yaradığı konusu ise belirsiz.

4b

Gazete, Rus hükümetinin kullanımına tahsis edilmiş iki çanta daha olduğunu yazıyor. Buna göre, çantalardan biri savunma bakanında (Sergey Şoygu), diğeri ise genelkurmay başkanında (Valeri Gerasimov). Roketlerin ateşlenebilmesi için üç çantadan en az ikisinin çalıştırılması şart.

4c

Gorbaçov ve Yeltsin'in kullanımına verilen "nükleer çanta"

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara