Dolar

32,3154

Euro

35,1147

Altın

2.292,51

Bist

9.065,48

Rusya, “2 yaşında okumayı öğrendim” diyen Başbakan Medvedev’i tartışıyor

Rusya Başbakanı Medvedev’in, Rossiya 24 kanalında yıllık değerlendirmeler yaptığı özel toplantısında henüz iki yaşındayken okumayı öğrendiğini söylemesi, ülkede gündem oldu. Medvedev'in sözleri sosyal medyada büyük yankı oluşturup yorumlar çığ gibi büyüyünce, Moskovski Komsomolets gazetesi uzman psikologların görüşüne başvurdu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-06 11:12:58

Rusya, “2 yaşında okumayı öğrendim” diyen Başbakan Medvedev’i tartışıyor

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev'in, henüz iki yaşındayken okumayı öğrendiğini söylemesi ülkede gündem oldu. Medvedev, Rossiya 24 kanalında yıllık değerlendirmeler yaptığı özel basın toplantısında gelen bir soru üzerine, “Ben iki yaşımdayken okumayı öğrendim. Ama annem ve babam zorlayınca elime kitap alıyordum” dedi. 

"2 yaşında okumayı öğrenme fenomeni" sosyal medyada büyük yankı oluşturup yorumlar çığ gibi büyüyünce, Moskovski Komsomolets gazetesi uzman psikologların görüşüne başvurdu.  Yuliya Gaydova adlı psikolog, “Ben 20 yıllık meslek hayatımda böyle bir şey görmedim. Çocuğun okuma öğrenebilmesi için çok önemli bazı psikolojik süreçlerin oluşması gerekiyor. Çocuk iki yaşında ancak konuşmayı öğrenebilir” yorumunu yaptı.

Bazı ebeveynlerin birkaç harfi tekrar eden çocuklarının okuduğunu zannettiklerini belirten uzman, “Okumak yalnızca yazılanların mekanik bir şekilde tekrar edilmesi değil, aynı zamanda okunanın anlaşılmasıdır. İki yaşındaki çocuk neyi anlayabilir? Tekrar ediyorum, ben böyle bir şey görmedim” diye konuştu.
 Sosyal medya yorumlarında da "en yumuşak" eleştiri, "Medvedev soruyu yanlış anladı; yazmaya değil galiba konuşmaya başladığı yaşı söyledi" şeklindeydi.

Haber Ara