Dolar

32,3184

Euro

35,1145

Altın

2.295,76

Bist

9.050,61

Rüşvet görüntüleri yayınlanan Avusturya başbakan yardımcısı istifa etti

Bir Rus yatırımcıyla konuşurken çekilen görüntüleri yayınlanan Avusturya başbakan yardımcısı Heinz-Christian Strache istifa etti. Strache'nin bu görüntülerde seçim öncesi partisine yardım yapılması durumunda bazı devlet ihalelerinin Rusya'ya verilebileceği yönünde ifadeler kullandığı iddia edilmişti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-19 09:30:23

Rüşvet görüntüleri yayınlanan Avusturya başbakan yardımcısı istifa etti

Alman Der Spiegel haber dergisi ve Süddeutsche Zeitung gazetesi dün Başbakan Yardımcısı Heinz-Christian Strache'nin bir Rus yatırımcısı kadın ve üst seviye bir Rus oligarkın yeğenine seçim öncesi partisine yardım yapılması durumunda bazı devlet ihalelerinin Rusya'ya verilebileceği yönünde ifadeler kullandığı görüntüler yayınaldı.

Strache, bu sabah yatığı basın konferansında kanuna aykırı hiçbir şey yapmadığını fakat buna rağmen Hürriyet Parti Başkanlığından istifa edeceğini söyledi. Strache, “Davranışımla hayal kırıklığına uğrattığım herkesten özür diliyorum” dedi.

Strache, Ibiza'da kadın ile görüşmesin özel bir konuşma olarak kabul ettiğini ancak o zaman sarhoş olduğunu görüşme sonucunda partiye herhangi bir bağışın yapılmadığını söyledi. Strache: "Alkolün etkisiyle bunun maço bir görüşmeydi. Bu görüşmeyle hayatımdaki en önemli kişi olan karımı üzdüm” dedi. Strache, bunun siyasi bir saldırı olduğunu, kendisinin kanuna aykırı bir şey yapmadığını söyledi. Strache, Şansöyle Sebastian Kurz'un istifasını kabul ettiğini söyledi.

O GÖRÜNTÜLERDE NELER VAR?

Temmuz 2017'de, 15 Ekim 2017'den önce yapılacak olan Avusturya seçimlerinden önce meydana gelen olayda videoyu kimin çektiğinin bilinmediği kaydedildi.

Der Spiegel ve Süddeutsche Zeitung "Rus" kadının Avusturya Kronen Zeitung gazetesinin yüzde 50'sini satın almayı teklif ettiği ve bu konuda Hürriyet Partisi'nden destek istediğini yazdı.

image-1428987-860_poster_16x9-duaw-1428987

2016'da Parti başkanlığına aday olan Ulaştırma Bakanı Norbert Hofer'in Hürriyet Parti başkanlığını Strache'den devralmasının beklendiği belirtildi.

 

 

Haber Ara