Dolar

32,3707

Euro

34,9944

Altın

2.325,78

Bist

9.087,02

Rus Jirinovski: Erdoğan harika bir lider. Onun politikalarını destekliyorum

Renkli kişiliğiyle tanınan Rusya Liberal Demokrat Parti Başkanı Jrinovski, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye politikasına destek verdiğini belirterek, “ Erdoğan harika bir lider. Onun politikalarını destekliyorum” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-12 11:05:11

Rus Jirinovski:  Erdoğan harika bir lider. Onun politikalarını destekliyorum

Renkli kişiliği ve aşırı milliyetçiliği ile bilinen Rusya Liberal Demokrat Parti Başkanı Vladimir Jrinovski, CNN TÜRK'ten Emre Diner'e konuştu. Jrinovski, Türkiye'nin Suriye'deki tezlerini desteklediklerini ABD'nin ise en yakın zamanda Suriye'yi terk etmesi gerektiğini belirtti. 

“SURİYE'DEKİ BARIŞIN ANAHTARI
TÜRKİYE VE RUSYA'DIR”

Jrinovskyi, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyini terör örgütlerinden arındırmak için başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na ve Türkiye'nin terörle mücadeledeki tezlerine destek verdiğini ifade etti:

"Türkiye ve Rusya sınırda ortak devriye kararından son derece memnunuz. Doğru kararın bulunmuş olmasına da memnunuz. Ve günümüzde ortak Rus-Türk devriyeleri, Türkiye-Suriye sınırında huzur, barış ve güvenliği sağlamaktadır. Ve işbirliğimizin daha da sıkı olması için bu bir adımdır. Suriye'deki barışın anahtarı Türkiye ve Rusya'dadır. Bölgenin huzura ve istikrara ihtiyacı var. Onun için oradayız."

Jrinovski Türkiye ile Rusya arasındaki ikili ilişkilerin daha da arttırması gerektiğini belirterek, “Türkiye NATO'dan çıkabilir, bir kaç ülke ile farklı bir blok kurabiliriz” dedi.

"Türkiye isterse NATO bloğundan çıkabilir. Sonuçta bağımsız bir ülke. Hatta içinde Rusya, İran, Suriye Irak ve diğer devletlerin katılımıyla hem askeri hem politik hem de ekonomik yeni bir blok kurabiliriz. Böylelikle bizlerin karşısında kimse duramaz.

“ERDOĞAN HARİKA BİR LİDER”

Jrinivoski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye politikasına destek verdiğini belirterek, “ Erdoğan harika bir lider. Onun politikalarını destekliyorum” dedi:

"Biz Türkiye'nin harika ve büyük Cumhurbaşkanı olan Erdoğan'ın fikirlerini destekliyoruz. Çünkü O, Osmanlı İmparatorluğu'nun mirasçısı olan Türkiye'nin başkanı oldu. Belki de tabiri caizse, tüm İslam dünyasının öncüsü olabileceğini düşünüyorum."

“TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZİ HER ALANDA
GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Jirinovski şöye konuştu:

"Moskova, Bakü, Kars, Ankara ve İstanbul arasında tren seferleri, yük ve yolcu trenleri, dizel motorlu gemileri, vapurlarının, sürekli seferlerini başlatmak lazım. Türk Akımı 2'yi bir an önce tamamlamalıyız. Türk Akımı-3'ü inşa etmeye ve tüm güney Avrupa'ya gaz teminatını sağlamaya başlayacağız. Bu Türkiye ye de çıkar sağlar. Gerekirse, sadece Akkuyu Nükleer Santrali'nden sonra bir tane daha nükleer santral inşa edebiliriz. Türkiye için neresi uygunsa oraya inşa ederiz. Bu en modern, en ekolojik ve en temiz bir enerji kaynağıdır. Biz Türklerin temiz hava solumalarına yardımcı olmak istiyoruz. Bunun yanı sıra milyonlarca turisti, kışta dahil olmak üzere size göndermeye hazırız. Hatta şimdi bile. Sonuç olarak Türkiye-Rusya ilişkilerini sıcak tutmak her anlamda işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz” 

Vladimir Jirinovski, daha önce “İstanbul'u yok etmek bizim için zor bir iş değil. İstanbul Boğazı'nın ortasına tek bir atom bombası atarsak, oluşacak 15 metrelik tsunami dalgası şehri 9 milyon insanıyla birlikte yerle bir eder” açıklamasıyla tepki çekmişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara