Dolar

32,5600

Euro

34,8096

Altın

2.417,81

Bist

9.645,02

Rus emekli asker Hodarenok: Mevcut durumun en büyük kazananı Erdoğan

ABD’nin Suriye’den çekilme kararını değerlendiren Rus emekli asker Mihail Hodarenok, Gazete. Ru’da çıkan yazısında, “Mevcut durumunun en büyük kazananı Türkiye ve Cumhurbaşkanı Başkanı Erdoğan” dedi. Gazete, Esed’in de kazananlar safında yer aldığını; Kürtlerin ise kaybettiğini yazdı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-22 17:32:47

Rus emekli asker Hodarenok: Mevcut durumun en büyük kazananı Erdoğan

ABD'nin Suriye'den çekilme kararını değerlendiren Rus emekli asker Mihail Hodarenok, Gazete. Ru'da çıkan yazısında, “Mevcut durumunun en büyük kazananı Türkiye ve Cumhurbaşkanı Başkanı Erdoğan” dedi. Gazete, Esed'in de kazananlar safında yer aldığını; Kürtlerin ise kaybettiğini yazdı.

ABD'nin Suriye'den çekilme kararı Rus basınında yankı bulmaya devam ediyor. Gazeta.ru'da çıkan Mihail Hodarenok imzalı bir değerlendirme, çekilme kararının "bölge için olumlu bir gündem oluşturmadığı" tespitine yer verdi. Aynı zamanda eski bir asker olan Hodarenok, Amerikan askerlerinin Suriye'nin kuzeyindeki varlığının Washington için "baş ağrısından başka bir sonuç vermediğini ileri sürdü.

Yazara göre, mevcut durumunun en büyük kazananı Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Erdoğan'ın sahip olduğu kozlar nedeniyle Batılı ülkelerin Türkiye üzerindeki baskısı sınırlı kalmaya mahkum. Zira baskıların ileri bir boyuta taşınması NATO içerisinde bir krizi de tetikleyebilir.

Hodarenok, durumun bir diğer kazananının Suriye rejimi olduğuna dikkat çekiyor. Beşar Esad rejimi, Türkiye'nin operasyonu sonrasında oldukça geniş bir alanı yeniden yönetimi altına almayı başardı. Yazıda bu durumun uzun vadede Suriye'nin istikrarına hizmet edeceği fikri dile getiriliyor.

Gelişmeler neticesinde en büyük kaybı yaşayan taraf ise Suriye'nin kuzeyindeki Kürt oluşumu. Hodarenok, Kürtlerin Amerikan kartına oynamak suretiyle stratejik bir hata yaptığını belirtiyor. Yazara göre, Kürtlerin tek çıkış yolu "yasal Suriye yönetiminin" himayesine dönmek.

Haber Ara