Dolar

32,5700

Euro

34,7542

Altın

2.410,68

Bist

9.645,02

Rus ajan Butina Kremlin adına sürdürdüğü çalışmaların detaylarını anlattı

Rus Ajan Maria Butina Kremlin adına muhafazakarlara ve Cumhuriyetçilere nasıl çalışmalar yürüttüğünün ayrıntılarını verdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-14 12:02:05

Rus ajan Butina Kremlin adına sürdürdüğü çalışmaların detaylarını anlattı

TİMETÜRK ÇEVİRİ

Amerika tarafından Kremlin adına çalışmakla suçlanan Rus Ajan Maria Butina kumpas suçlamalarını kabul ettiğinde Amerikalı soruşturmacılarla işbirliğinde olduğunu dile getirdi.

30 yaşındaki Rus uyruklu Butina Perembe günü Amerika'da Rus hükümeti adına kumpas kurarak ajanlık yapma suçlamasını kabul etti.

Washington Amerikan Üniversitesi'nden mezun bir öğrenci olan Butina Ulusal Tüfek Federasyonu ve muhafazakar hareket ile yakın bağlar kurdu.  

Butina, Kremlin yararına Cumhuriyetçi çalışan Paul Erickson ve banker olduğuna inanılan bir Rus yetkili Alexander Torshin ile Amerika ve Rusya'daki politik figürler arasında resmi olmayan bağlar kurmak için çalıştığını kabul etti.

Torshin'in Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin ile o dönem Cumhuriyetçi aday olan Donald Trump arasında bir toplantı düzenlemeye çalıştığı, Trump'la ise 2016 Mayıs ayında Louisville, Kentucky'de bir Ulusal Tüfek Birliği (NRA) yemeğinde buluştuğu bilgisi verildi.

Mahkeme belgeleri ise Butina'nın hem NRA hem de Cumhuriyetçi Parti ile bağlar kurmaya çalıştığını ve Aralık 2015'te NRA üyeleriyle Moskova'ya bir ziyaret gerçekleştirdiğini gösteriyor.

Ajanın ayrıca Washington'daki 2017 Ulusal İbadet Kahvaltısı'na Washington'a bir Rus heyet getirmeyi organize ettiği, amerikan muhafazakarlarıyla Rus yetkililer arasında yakın bağlar geliştirmek için bir “dostluk yemeği”ne ev sahipliği yaptığı belirtildi.

Butina aynı zamanda bir videoda dönemin Cumhuriyetçi adayı Trump'a Las Vegas'ta bir 2015'te Özgürlük Festivali'nde Amerika'nın Rusya'ya uyguladığı yaptırımları sorarken görülüyor.

Savcılar Butina'nın hakkındaki suçlamayı kabul ettiği mahkeme oturumunda ajanın işbirliğinin “sürdüğünü” dile getirdiler.

Butina hakkında hüküm verilene kadar hapiste kalacak, hapis cezasını doldurmasının ardından sınır dışı edilmekle karşı karşıya kalacağı ifade edildi. 

Kaynak: Raw Story

 

Haber Ara