Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Ronaldınho ve Rivaldo Brezilya'da gündem oldu

Sosyal medyada birçok insan Brezilya’da seçimin ilk tur galibi Jair Bolsonaro’nun temsil ettiği aşırı sağcı Sosyal Liberal Parti’nin ülkede yaşayan 97 milyon Afro-Brezilyalı vatandaşın haklarını savunamayacağı yönünde eleştiriler yağdırdı. Eleştirilerden ünlü aşırı sağcı lideri destekleyen futbolcular Ronaldinho ve Rivaldo da aldı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-17 14:31:24

Ronaldınho ve Rivaldo Brezilya'da gündem oldu

Brezilyalı futbol oyuncusu Ronaldo de Assis Moreira ya da bilinen adıyla Ronaldinho ve Rivaldo olarak bilinen Vítor Borba Ferreira Gomes son günlerde aşırı sağcı parti lideri ve Brezilya devlet başkanı adayı Jair Messias Bolsonaro'ya verdikleri destek nedeniyle eleştiri yağmuruna tutuldular. İki futbolcu ilk turda yüzde 46 oyla öne çıkan Bolsonaro'ya kamusal alanda desteklerini ilan etti.

Birçok insan ise Ronaldinho ve Rivaldo gibi birçok Afro-Brezilyalı'nın haklarının aşırı sağcı başkan adayı tarafından korunamayacağını düşünüyor ve sosyal medyadan seslerini yükseltiyorlar.

17 NUMARALI FUTBOL FORMASIYLA AŞIRI SAĞCI LİDERİ İMA ETTİ

Ronaldinho Twitter üzerinden “Daha iyi bir Brezilya için barış, güvenlik ve bizi yeniden mutlu edecek birini  diliyorum. Brezilya'da yaşamayı seçtim ve herkes için daha iyi bir Brezilya istiyorum!” diye yazmıştı. Paylaşımına ise 17 numaralı futbolr fomasını  giydiği bir fotoyu da ekleyerek Bolsonaro'nun seçim listesindeki sırasına atıfta bulunmuştu. Bolsonaro ise Ronaldinho'ya teşekkür etti ve onun paylaşımını twitterda yeniden paylaştı.

RİVALDO'YA AĞIR ELEŞTİRİ

Rivaldo'ya gelince, ünlü futbolcu Instagram üzerinden, “Oyunuz bir başkanı seçecek, bir baba değil. Ona ülkemizin sorunlarını çözmemiz için ihtiyacımız var, bize değerlerimizi öğretmesi için değil. Değerler evde ve okulda öğrenmemiz gerekenler” diye yazdı. Bir sosyal medya kullanıcısı ise eski futbol efsanelerinden ve 1980 askeri darbesini seçim günü bile kamusal alanda reddeden Socrates ile Rivaldo'yu karşılaştırdı. Rivaldo'ya eleştirilerde bulundu.

Kaynak: telesurtv.net

 

Haber Ara