Dolar

32,3693

Euro

34,9545

Altın

2.325,65

Bist

9.086,70

Ron Paul: Ekvator Devlet Başkanı Assange’yi Amerika’ya sattı

Eski Cumhuriyetçi Kongre üyesi ve Başkan adayı Ron Paul, bir Latin Amerika ülkesi olan Ekvator’un Devlet Başkanı Lenin Moreno’nun Wikileaks kurucusu Julian Assange’yi IMF’den gelecek milyarlarca dolar maddi destek nedeniyle ABD’ye sattığını ileri sürdü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-16 10:22:25

Ron Paul: Ekvator Devlet Başkanı Assange’yi Amerika’ya sattı

Ron Paul Institute for Peace and Prosperity'nin de kurucusu olan Dr. Paul, Ekvator'un politik sığınmacılığını iptal etmesinin ardından, Assange'nin İngiltere'nin Ekvator büyükelçiliğinden hızlı bir operasyonla tutuklanmasını değerlendirdi.

Avustralyalı muhbir ABD tarafından 2012 yılından beri politik göçmen olarak yaşadığı Ekvator büyükelçiliğinde tutuklandı.

ABD DIŞ POLİTİKASININ ÖZÜ…

47 yaşındaki Assange ABD hükümeti tarafından Irak ve Afganistan savaşlarına ait gizli belgelerin yayınlaması nedeniyle isteniyordu. Belgeleri ilk sızdıran ise Amerikalı muhbir Chelsea Manning olmuştu. Assange tutuklanana kadar yedi yıl büyükelçilik binasında yaşadı.

Dr. Paul, “Biz iki ayrı dış politikaya sahibiz. İnsanlara ne yapmaları gerektiğini söylüyoruz. Yaparlarsa onların yanındayız, onlara çok para veriyoruz. Yapmazlarsa büyük bir derde giriyorlar; kendilerini bombalatıyorlar, onları işgal ediyoruz ve darbe olabiliyor” şeklinde konuştu.

DR. PAUL: EKVATOR'A IMF'DEN PARA AKITILIYOR

  “Biz Ekvator devlet başkanının kötü bir şekilde yapmadığını farkettik. Bizimle ayak oyunları oynadı, biraz para aldı ve teslim etti…” diye ekledi. “IMF halihazırda Ekvator'a 4.2 milyar dolar verdi ve 6 milyar dolar daha akıtılmayı bekliyor” şekLinde konuştu.

Moreno ise Assange'yi Ekvator büyükelçiliğini casusluk merkezine çevirmekle suçlayarak onun politik sığınmacı statüsünü kötüye kullandığı için statünün iptal edildiğini öne sürdü.

Haber Ara