Dolar

32,3368

Euro

35,1093

Altın

2.238,70

Bist

8.768,23

Resmen duyurdular: Askerlerimizi Irak'tan çekmeye hazırız

Kanada Savunma Bakanı Harjit Sajjan, Irak parlamentosunun resmi olarak ülkedeki askerlerin çekilmesini istemesi halinde Kanada askerlerinin Irak'tan çekileceğini belirtti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-19 00:17:52

Resmen duyurdular: Askerlerimizi Irak'tan çekmeye hazırız

Kanada Savunma Bakanı Harjit Sajjan, NATO görevleri kapsamında Orta Doğu'da görev yapan Kanada askerlerini ziyaret etti.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Harjit Sajjan, "Eğer Irak parlamentosu resmi olarak yabancı birliklerden ülkeyi terk etmelerini isterse Kanada güçlerini geri çekecek. Biz nihayetinde Irak hükümetinin isteği üzerine buradayız. Nihayetinde de bu onların kararı olacak. Bizim bu görevler için bir meclis kararı sürecimiz olduğu gibi, onların da var" dedi.

Kanada'nın Irak'ta iki ayrı NATO misyonu kapsamında 500'ün üzerinde askeri bulunuyor. Irak polisi, güvenlik güçleri ve silahlı kuvvetlerine eğitim veren Kanadalı askerler, IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonda da görev yapıyor.

Irak parlamentosu, İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani ve Irak'ın milis gücü Haşdi Şabi'nin Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, başkent Bağdat'ta ABD tarafından öldürülmesinin ardından, oy çokluğuyla ABD ve diğer yabancı ülkelere ait askeri güçlerin ülkeden çıkarılması kararı almıştı.

Meclisten yapılan açıklamada, kararın uygulanmasına dair yükümlülüğün de hükümette olduğu belirtilmişti.

Haber Ara