Dolar

32,3669

Euro

34,9585

Altın

2.324,59

Bist

9.079,97

Rasulayn'da, YPG/PKK'ya ait dev cephanelik ele geçirildi

Suriye'nin kuzeyinde Barış Pınarı Harekatı ile kontrol altına alınan Rasulayn'da, YPG/PKK'ya ait çok miktarda silah ve mühimmatın bulunduğu cephanelik ele geçirildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-19 16:33:11

Rasulayn'da, YPG/PKK'ya ait dev cephanelik ele geçirildi

buyuk_206

Suriye'nin kuzeyinde Barış Pınarı Harekatı ile kontrol altına alınan Rasulayn'da, YPG/PKK'ya ait çok miktarda silah ve mühimmatın bulunduğu cephanelik ele geçirildi

Milli Savunma Bakanlığının Twitter adresinden yapılan bilgilendirmede, Suriye'nin Rasulayn ilçesinde devam eden arama-tarama faaliyetleri sırasında terör örgütü YPG/PKK'ya ait büyük miktarda silah ve mühimmatın bulunduğu cephaneliğin ele geçirildiği belirtildi.

Bakanlık tarafından paylaşılan görüntüde, cephanelikte kamuflaj, hücum yeleği, askeri malzemelerin yanı sıra ağır makineli silahlara ait mühimmat kasaları bulunduğu görülüyor.

Bir kısmı uçaksavar mühimmatı olduğu anlaşılan kasalar, tavana kadar dizilmiş şekilde depoyu dolduruyor.

Etiketlerde, ABD devletinin özerk faaliyetler gösteren Genel Hizmetler İdaresine ait "GSA" logoları görünüyor.

Öte yandan, Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde, daha önce örgütün cephanelik olarak kullandığı büyük silah depoları bulunmuştu.

Depolarda 100'den fazla uzun menzilli roket, antitank füzeleri, havan mermileri, doçka mermileri, sandıklar içerisinde binlerce uçaksavar mermisi, 300 mayın tarama cihazıçok sayıda el yapımı patlayıcı ve el bombaları ele geçirilmişti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'yi YPG/PKK'ya on binlerce TIR dolusu silah ve mühimmat göndererek müttefiklik ilişkilerine zarar verdiği konusunda uyarmıştı.

buyuk2_91

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara