Dolar

32,3197

Euro

35,1092

Altın

2.297,51

Bist

9.040,46

Ramazan’da omuz omuza

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-10 09:36:39

Ramazan’da omuz omuza

Çeyrek asrı aşkın bir süredir her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağ tımları yapan; zekât, sadaka, fitre ve bağışlarımızı savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıran İHH, bu Ramazan'da da infak yollarında…

“Ramazan Birlikte Güzel” sloganı ile beş kıtaya uzun ve zorlu yolculuklar yapan İHH ekipleri, 27 yıllık tecrübenin verdiği güvenle ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, mültecilerin, yetim ailelerinin kapılarını çalıyor, Ramazan bereketini uzak bölgelere taşıyor.

İHH, bayrama kadar, dünyada 120 ülke ve bölgede, Türkiye'de 81 ilde, toplam 3 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmış olacak inşaallah.

***

150 bin kişi, hayırseverlerin fitre ve fidye bağışlarından faydalanacak. 

İHH'ya emanet edilen zekatlar da yine yıl boyunca olduğu gibi Ramazan ayında da muhtaçlara ulaştırılacak. 

2019 yılı için belirlenen fitre bedeli 23 TL.

***

120 TL olarak belirlenen kumanya paketleri, Türkiye'de ve yurt dışında toplamda 250 bin adet olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. 

Suriye, Sudan, Yemen, Gazze, Bangladeş, Irak, Doğu Türkistan ve Arakan gibi öncelikli kriz bölgelerine ağırlık verilecek.

***

İftar sofralarına yüzbinlerce kişi oturacak. 

Suriye'nin çeşitli bölgelerinde de iftar sofraları kurulacak.

Bağışçılar, yurt içinde ve yurt dışında hazırlanacak olan iftar sofralarına 15 TL katkıda bulunarak bir kişinin iftarlığını karşılayabilecek.

***

Bir de çocuklara bayramlık kıyafet kampanyası var.

4 ülkede -birçoğu yetim olan- en az 67 bin 920 çocuğa bayramlık kıyafet hediye edilecek.

(Hayırseverler 150 TL'ye bir çocuğu baştan aşağıya giydirebiliyor.)

***

Dünyanın farklı yerlerinde zulüm gören, zor duruma düşen Müslümanlar için iyilik kervanına katılmak isteyenler, bunu cep telefonları vasıtasıyla kolayca yapabilirler; FITRE yazıp 4072'ye kısa mesaj göndererek 23 lira veya IFTAR, KUMANYA ya da BAYRAMLIK kelimelerinden birini yazıp 3072'ye kısa mesaj göndererek 5 lira yardımda bulunabilirler. 

Ayrıca İHH'nın banka hesaplarına para yatırılabilir, internet sitesi üzerinden bağışta bulunulabilir, İHH merkezine başvurularak yardım işlemi yapılabilir. 

(ihh.org.tr)

Haber Ara