Dolar

32,4747

Euro

34,9327

Altın

2.437,01

Bist

9.716,77

'PYD, Afrin'e karşılık Şeyh Maksud'u Esed rejimine devretti' iddiası

Bir grup Şii milis gücünün Esed rejimi unsuru olarak Afrin'e girdiği iddialarının ardından PYD'nin kontrolündeki farklı bölgeleri Esed rejimi güçlerine devrettiği iddia edildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-22 14:45:29

'PYD, Afrin'e karşılık Şeyh Maksud'u Esed rejimine devretti' iddiası

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Esed yanlısı bir grup Şii milis gücünün Afrin'e girdiği ve PYD tarafından karşılandığı görüntülerin ardından PYD'nin elinde tuttuğu farklı bölgeleri Esed rejimine devrettiği iddia edildi.

RUDAW: HALEP'TEKİ BAZI YERLERİ ESED'E DEVRETTİ

Türkçe basında IKBY'ye yakın Rudaw'ın gündeme getirdiği iddiada şu ifadeler kullanıldı:

"Halk Savunma Birlikleri'nin (YPG) Halep'te denetimindeki bazı mahalleleri Suriye ordusuna teslim ettiği bildirildi. İsminin açıklanmasını istemeyen kaynak, “YPG'nin Şeyh Maksud'tan çekilmesi ve emniyet güçlerinin kalması yönünde bir öneri söz konusu” dedi."

AAWASAT: ESED DESTEKLİ GÜÇLER HALEP'TEKİ YPG KONTROLÜNDE BULUNAN BÖLGELERE GİRMEYE BAŞLADI

A Awsat ise Esed destekli güçlerin Halep bölgesinde PYD/YPG'nin elinde tuttuğu mahallelere girmeye başladığını duyurdu.

KURDİSTAN24: ÇOK SAYIDA MAHALLE REJİME DEVREDİLDİ

Yine BArzani yönetimine yakınlığı ile bilinen Kürdistan 24'ün haberine göre ise Afrin merkezine giren Esed yanlısı İran destekli Şii milis gücü Şa'b isimli milis gücü. Haberde YPD-Esed rejimi arasındaki pazarlığa ilişkin ise şu ifadeler yer aldı:

"YPG'nin denetimi altındaki Halep'e bağlı Bustan Paşa, Hulluk, Haydariye ile Beni Zed mahallelerini Suriye rejim güçlerine teslim edilmesinin ardından stratejik öneme sahip Şeyh Maksud mahallesinin de aynı şekilde devredileceği bildirildi."

AL MASDAR: HALEP'TEKİ YPG ALANLARI REJİME DEVREDİLİYOR


Suriye hükümetine yakınlığıyla bilinen Al-Masdar News, YPG'nin 48 saat içerisinde Şeyh Maksud dahil olmak üzere Halep'te kontrol ettiği alanları Suriye ordusuna devredeceğini duyurdu.

GÖZLEMEVİ: PYD 3 MAHALLEYİ DEVRETTİ

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Esed rejimi güçlerinin Halep'te YPG kontrolündeki Al-Halak, Bani Zaid ve Bustan al-Basha bölgelerine girdiğini duyurdu.

PYD'DEN AÇIKLAMA: ANLAŞMA YAPTIK

Sputnik'e konuşan PYD'nin Halep'ten sorumlu yetkilisi Hevin Kasso, hiçbir yeri teslim etmediklerini, YPG ile Suriye ordusu arasında anlaşmaların olduğunu ve kontrol noktalarında iki gücün de olduğunu söyledi. Kasso, "Halep'te YPG'nin yerlerini Suriye ordusuna teslim ettiği iddiaları doğru değil. Biz hiçbir yeri teslim etmedik. Ancak bizle Suriye ordusu arasında görüşmeler, anlaşmalar ve ittifaklar var. Kontrol noktalarında Suriye ordusu ile YPG güçleri birlikte olacak. YPG'nin olduğu yerlerde Suriye ordusu, YPG ile koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. Bu durum açık. Gizli birşey yok" dedi.

HALEP'TEKİ YPG BÖLGELERİ

Halep'in doğusunda 8 mahalle YPG'nin elinde bulunuyor. Mustambaşa, Bıhedini, Şeh Hıdır, Şeh Ferıs, Hıluk ve Heyderiye mahalleleri örgütün elinde bulunuyor.

YPG, 2016 Aralık'ta Halep'in doğusunda 6 mahalleyi muhaliflerden elinden almıştı.

AFRİN'DE YPG FLAMALARI İNDİRİLDİ, ESED BAYRAĞI ASILDI

Afrin'de gösterilerle karşılanan Esed rejimi unsurlarının geçiş noktalarındaki PYD/YPG flamalarını indirdiği ve Esed rejimi bayraklarını astığı aktarıldı

1_147

3_106

2_125


Haber Ara