Dolar

32,3276

Euro

35,0668

Altın

2.298,17

Bist

9.058,44

Putin, İnşaatını Türk firmasının yaptığı spor kompleksini açtı

Lujniki spor kompleksinde Türk firması Monotekstroy’un inşaatını yaptığı yeni su sporları tesisi Rusya Devlet Başkanı Putin’in katılımı ile resmi olmazsa da hizmete açıldı. Putin, Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ile birlikte kompleksi inceleyerek bir süre sporcularla sohbet etti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-09 09:58:48

Putin, İnşaatını Türk firmasının yaptığı spor kompleksini açtı

Moskova'da 1956'da açılan, 1980 olimpiyatlarına sahne olan tarihi Lujniki su sporları merkezi, yeni çehresiyle başkentin yaşamına geri döndü.

Başkan Putin'in Moskova Belediye Başkanı Sobyanin ile birlikte resmi açılışını yapıp denetlediği göz kamaştırıcı spor merkezi Türk sermayeli inşaat şirketlerinden Monotekstroy tarafından gerçekleştirildi. 

2015'de eski havuzun rekonstrüksüyon çalışmaları ile başlayan inşaat faaliyetleri, tarihi binanın dokusu ve özellikle de dış cephedeki kabartmalar korunarak 10 bin kişilik modern bir spor merkezi kurulmasıyla tamamlandı. 56 bin m2'lik tesiste 50 metrelik bir olimpik havuz ile 25'er metrelik iki havuz ile, termal spa merkezi, su kaydırakları, jimnastik salonları bulunuyor.

Putin'in açtığı, Lujniki Spor Kompleksi içinde bulunan su sporları merkezinin inşaatını gerçekleştiren Monotekstroy'un Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Köse, “Moskova'nın yakın tarihi açısından ikonik bir özelliği olan bu tesisi, vaat ettiğimiz süre zarfında tamamladık. Beton rölyefli cepheler dahil, projenin pek çok önemli unsuru Türkiye'de yapılarak getirildi. Türk inşaat sektörü olarak, işçisiyle, mühendisiyle iz bırakacak bir esere imza atmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Zeki Köse, daha önce 2015'te Moskova'da Monotek şirketi olarak Başkan Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birlikte açtıkları Moskova Camii'nin inşaatını da gerçekleştirdiklerini hatırlattı. 

Haber Ara