Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Putin'den, Suriye'deki askerlerine övgü

Rusya Devlet Başkanı Putin, Anavatan Savunmacısı Günü’ne adanan törende yaptığı konuşmada, “Rus ordusu, Suriye’deki Rusya’ya yönelik tehditleri önledi” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-24 10:48:48

Putin'den, Suriye'deki askerlerine övgü

Esed rejiminin en büyük destekçisi Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye topraklarında Şam karşıtı muhalif gruplara karşı savaşan askerlerini övdü.

Putin, Suriye'deki Rus birliklerinin iyi donanımlı terörist grupları yok ettiğini ve uzun mesafelerde Rusya'ya yönelik büyük tehditlerin önlendiğini söyledi.

Rus lider bu konu hakkında yaptığı açıklamada “Geniş donanımlı terörist grupları yok ettiler, uzak sınırlarda ülkemize yönelik büyük tehditleri önlediler ve Suriyelilerin ülkelerinin egemenliğini sürdürmelerine yardımcı oldular” ifadelerine yer verdi.

Putin, Suriye'de askeri eylemlere katılan herkese hizmetleri için teşekkür etti.

Ayrıca, Putin Anavatan Savunmacısı Günü'ne adanan törende yaptığı konuşmada, ülkenin her zaman tarihi çarpıtmak için her türlü girişimi önleyeceğini ve kimsenin kahramanların sayfasını kapatmaya çalışanlara izin vermeyeceğini söyledi.

KREMLİN'DEN, DÖRTLÜ SURİYE ZİRVESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Basın sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye'deki durumla ilgili Rusya, Türkiye, Almanya ve Fransa'nın zirve tarihinin koordinasyonunun halen devam ettiğini belirtti.

Rus haber ajansı RİA Novosti'de yer alan habere göre Peskov, “Moskova. Kremlin. Putin” programında Rus liderinin Suriye zirvesinin düzenlenmesinin destekçisi olduğunu belirterek açıklamalarında “Şimdilik görüşmeler devam ediyor. Toplantı, dört liderin takvimi üzerinde anlaşmaya varılması halinde gerçekleşebilir” ifadelerine yer verdi.

Hatırlanacağı üzere daha önce Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Mart'ta Rusya, Fransa ve Almanya liderleri Vladimir Putin, Emmanuel Macron ve Angela Merkel ile bu bölgedeki durumu görüşmeyi planladığını bildirdi.

Haber Ara