Dolar

32,3297

Euro

35,0436

Altın

2.280,79

Bist

8.993,96

Putin'den 'dikkat' çeken kıyaslama!

Rusya Devlet Başkanı Putin’nden, ‘dikkat’ çeken kıyaslama! Putin, koronavirüsle mücadeleyi, iki Türk kavmiyle yapılan savaşla kıyasladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-09 12:18:25

Putin'den 'dikkat' çeken kıyaslama!

Rusya Devlet Başkanı Putin'nden ‘dikkat' çeken kıyaslama! Putin, koronavirüsle mücadeleyi, iki Türk kavmiyle yapılan savaşla kıyasladı.

Rusya Devlet Başkanı Putin'nden ‘dikkat' çeken kıyaslama! Putin'in, Rusya'nın koronavirüsle olan savaşı da kazanacağını ve zorlukların üstesinden geleceğini söylediği son konuşmasında verdiği bir örnek dikkati çekti.

Rus lider, “Her şey geçer, bu da geçecek. Bizim ülkemiz ciddi sınavlardan pek çok kez geçti: Peçenekler de işkence etti, Kumanlar da. Rusya hepsiyle baş etti. Koronavirüs belasını da yeneriz. Birlikte her şeyin üstesinden geliriz” dedi.

Putin'in bu örneği, sosyal medyada çoğu esprili mesajlardan oluşan yankılara neden oldu.

Rosbalt.ru, "Putin'in konuşmasından sonra tekrar Peçenekler ve Kumanlara saldırdılar" diye başlık attı.  Rus lider tam 10 yıl önce de benzer bir konuşmada aynı örneği vermişti. 
 
Putin'in konuşmasında örnek verdiği Peçenekler 10. yüzyılda, Kumanlar da 11. yüzyılda hüküm sürmüş ve Ruslara büyük sıkıntı yaratmış iki Türk kavmi. 

PUTİN'DE YENİ DESTEK PAKETİ:
HER DOKTORA ESTRA 80 BİN RUBLE VERİLECEK

Bu arada Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya Federasyonu'nun bölge liderleri ve valilerle yaptığı telekonferansta halka seslendi ve halktan "Sabır ve dayanışma" istedi. Rus lider, salgınla mücadelede sıkı önlemlere sadık kalınmasını rica etti.

Putin, "Hepinizin desteği şart, zor günlerden geçiyoruz ama bunlar da geçecek. Ülkemiz geçmişte de benzer sorunlar yaşadı ve atlattı. Birlikte her zorluğu aşarız, aşacağız. Gelecek iki üç hafta tayin edici olacak" dedi.  

Zor durumdaki iş dünyasına özellikle işten çıkarmalara karşı daha fazla destek verilmesini, vergi kolaylığı sağlanmasını isteyen Rus lider, işini kaybedenlere de 3 ay süreyle 19 bin 450 ruble maaş ödenmesini istedi. 

Putin önemli bir açıklamayı da sağlık çalışanları için yaptı.

Buna göre Rusya'da nisandan başlayarak üç ay boyunca koronavirüs tedavisinde görev yapan sağlık görevlilerine ek ödeme yapılacak.

Ödeme tutarı aylık olarak doktorlar için 80 bin ruble (7 bin 160 lira) , hemşireler için 50 bin ruble, stajyer hemşireler için 25 bin ruble, acil servis doktorları için 50 bin ruble, ambulans sürücüleri için 25 bin ruble olarak saptandı.

Rusya'nın elinde, her türlü senaryoya karşı yetecek mali imkanlar olduğunu söyleyen ve halka moral veren Putin "Her bölgede her bir hastanın canı için mücadele ediyoruz. Kaynakları sorumlulukla harcayın. Sağlık görevlilerinin hayatını kolaylaştırın. En çok onların desteğe ihtiyacı var" dedi. 

SON 24 SAATTE 13 CAN KAYBI

Öte yandan Rusya'da koronavirüs vakaları sayısı hızla artarak bu sabah 10 bin 131'e yükseldi.

Perşembe sabahı açıklanan son verilere göre, 24 saat içinde 1459 yeni vaka kaydedildi.

Ölü sayısı da 76'ya yükseldi. Son 24 saatte 13 kişi daha hayatını kaybetti.

Yeni vakalardan 857'si Moskova'da.

Haber Ara