Dolar

32,5538

Euro

35,0074

Altın

2.427,21

Bist

9.722,09

Priti Patel kimdir?

İngiliz siyasetçi Priti Patel... Priti Patel kimdir? İşte Priti Patel'in biyografisi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-10 15:50:08

Priti Patel kimdir?

Priti Patel 29 Mart 1972 yılında  Ugandalı göçmen bir ailenin çocuğu olarak Londra'nın Harrow kasabasında dünyaya geldi. Kızlar için Watford Gramer Okulu'na giden Patel daha sonra Keele Üniversitesi'nde İktisat bölümünden mezun oldu. Ardından Essex Üniversitesi'nde İngiliz Hükümeti ve Politikası alanında yüksek lisans yaptı. 

Bu dönemlerde İngiltere'nin muhafazakar başbakanı Margaret Thatcher'a hayranlık duymaya başladı. 

Mezun olduktan sonra, Patel,  1995 yılında daha sonra Muhafazakâr Araştırma Dairesi Başkanı olacak Andrew Lansley tarafından Muhafazakâr Merkez Ofisinde istihdam edildi ve 1997 genel seçimlerinde seçmenlerin çoğunda aday olan Referandum Partisinin basın bürosuna başkanlık etti.

Patel 1997 yılında Muhafazakâr Partiye katılmak üzere bu görevinden ayrıldı.  Ağustos 2003'te ise Financial Times'da yayınlanan bir makaklesinde  Muhafazakâr Partide "ırkçı tutumların" devam ettiğini ve "etrafında bir hayli bağnazlık olduğun" dan söz ederek partisini eleştirdi. Daha sonra Patel, etnisitesinden dolayı parti adayı olarak engellendiğini ima etmek istemediğini, yanlış anlaşıldığını söyledi.

2000 yılında halkla ilişkiler danışmanlık firması olan Weber Shandwick'te çalışmaya başlayan Patel beş yıl sonra 2005 genel seçimlerinde de, Nottingham North'ın muhafazakâr adayı olarak yer aldı.

Patel daha sonra İngiliz çok uluslu alkollü içki şirketi Diageo'ya geçtive 2003 ile 2007 yılları arasında bu şirketin kurumsal ilişkiler faaliyetlerini yürüttü.  2007 yılında Kurumsal ve Kamu İşleri Müdürlüğü görevini üstlendi.

2010 yılından beri Essex'te Witham seçmenleri için Parlamento üyesi. 

Son olarak Haziran 2016'da, yurtdışındaki kalkınma projelerinin ve İngiltere'nin gelişmekte olan ülkelere yönelik yardım programlarının yürütülmesinden sorumlu olan Uluslararası Kalkınma Bakanlığı'na atandı.

Muhafazakar Parti'nin sağ kanadını temsil eden Patel,  Avrupa Birliği (AB) üyeliğine karşı çıkan, eşcinsel evliliklerin yasallaşmasını öngören tasarıya ret oyu veren, sigara yasağına itiraz eden ve İsrail'e desteğini açıkça beyan eden bir siyasetçi olarak tanınıyor.

Kasım 2017'de, Bakanlık yasasını ihlal etmek suretiyle, ülkede özel bir tatil sırasında İsrail hükümeti ile yetkisiz toplantılara katıldığını ortaya koyan bir gazete makalesiyle Uluslararası Kalkınma Sekreteriliğ görevinden istifa etmek zorunda kaldı.  

Haber Ara