Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Prens Selman, 30’dan fazla prens ailesini, İsrail yapımı casus bilekliklerle izlediği ortaya çıktı

Körfez New Gulf gazetesi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın rakip gördüğü 30’dan fazla prens ailesini, İsrail yapımı ‘casus elektronik bilekliklerle’ takip ettiğini öne sürdü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-27 15:45:42

Prens Selman, 30’dan fazla prens ailesini, İsrail yapımı casus bilekliklerle izlediği ortaya çıktı

Körfez New Gulf gazetesi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın rakip gördüğü 30'dan fazla prens ailesini, İsrail yapımı ‘casus elektronik bilekliklerle' takip ettiğini öne sürdü.

İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın vahşice öldürülmesinden sorumlu tutulan Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın, rakip gördüğü Suudi Kraliyet ailesinin 30'dan fazla emrini izlediği ortaya çıktı.

Körfez gazetesi New Gulf'un haberine göre, işgal devleti İsrail yapımı casus elektronik bilekliklerle izlenenler arasında eski Veliaht Prens Muhammed bin Nayef ve Milli Muhafızların eski başkanı Prens Miteb bin Abdullah da bulunuyor.

Körfez kaynakları, Prens Selman'ın, İsrail NSO şirketinin üretimi olan casus bileklikleri ile muhalifleri izlemesinin sebebinin, muhtemel bir darbe girişimini önlemek olduğunu öne sürdüler.

Bu arada, yurtdışındaki bir Suudi akademisyen, aile içindeki müdahaleler ve prenslerin yakından izlenmesi hakkında konuştuğu kraliyet ailesinin bir üyesinden izlendiğine dair bir çağrı aldığını belirtti.

 

Haber Ara