Dolar

32,5252

Euro

34,9385

Altın

2.439,66

Bist

9.716,77

Pompeo’dan, 'Venezuela' itirafı!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ülkesinin Venezuela'nın içişlerine karıştığını ve Başkan Maduro’yu devirmek için uluslararası toplumla birlikte çalıştığını itiraf etti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-21 11:15:30

Pompeo’dan, 'Venezuela' itirafı!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo; ülkesinin, Venezuela'nın içişlerine karıştığını ve Başkan Maduro'yu devirmek için uluslararası toplumla birlikte çalıştığını itiraf etti.

Pompeo, Kolombiyalı televizyon kanalı 'Caracol TV' ile yaptığı röportajda şunları söyledi: "Üzerinde çalıştığımız proje ile Başkan Nikolas Maduro'nun istifasına yol açmalı ve Venezuela halkının serbest ve adil seçimler yapmasını sağlamalıyız.”

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, "Açıkçası hâlâ yapılması gereken çok şey var. Maduro hâlâ iktidarda. Venezuela'da dünya tarihindeki en büyük insani krizlerden biri yaşanıyor. Maduro'yu iktidardan indirmek ve ülkedeki insani krizi önlemek için uluslararası toplumla birlikte çalıyoruz” dedi.

Meşru Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro ise, Washington Post ile yaptığı röportajda daha önce ABD ile doğrudan diyalog kurmaya hazır olduğunu açıklamıştı; ancak Pompeo'nun Venezuela'da başarısız olduğuna ve Trump'ın politikalarından sorumlu olduğuna inandığı için doğrudan Başkan Donald Trump ile konuşmayı tercih ettiğini söylemişti.

Venezuela'daki kriz ve Maduro'ya karşı protestolar, yeni bir başkanlık dönemi için yemin edildikten kısa bir süre sonra 21 Ocak 2019'da başladı. Muhalefetin kontrolü altındaki Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, yasadışı bir şekilde kendini geçici başkan ilan etti ve ABD'nin liderliğindeki bir dizi Batı ülkesinin kendisini başkan olarak tandığını açıkladı. Maduro ise, Guaido'yu ABD'nin bir kuklası olarak tanımlarken; Rusya, Çin, Türkiye ve diğer birçok ülke Maduro'yu meşru başkan olarak tanıdı.

Haber Ara