Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

PKK yandaşları Fransa'da Türk aileye saldırdı

Fransa-Türkiye maçı sonrası, metro ile evlerine giderken bir grup PKK üyesi tarafından saldırıya uğrayan aile polise şikayetçi oldu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-21 17:35:16

PKK yandaşları Fransa'da Türk aileye saldırdı

TIMETURK | HABER MERKEZİ
FATİH KARAKAYA

Geçen hafta pazartesi akşamı (14 Ekim) kalabalık bir grup ile Stade de France'da Türkiye-Fransa maçını izleyen çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan aile, kalabalığa kalmamak için maç bitimine 10 dakika kala stattan ayrıldı.

Aile evlerine gittikleri sırada metro çıkışında 50'ye yakın PKK destekçisinin saldırısına uğradı.

Metro çıkışında büyük bir kalabalık şeklinde bekleyen PKK'lılar, ellerinde baseball sopaları ve demir çubuklarla aileyi darp etti.

Yanında 3 aylık bebeği ile o gün orada bulunan ve güvenlik gerekçesiyle adının açıklanmasını istemeyen anne, Türk basın mensuplarına verdiği bilgide şunları anlattı:

"Sadece üç yetişkin erkek olmak üzere 21 kişi ile maça gittik. Yanımda 3 aylık bebeğim ve 7 ila 17 yaşında yeğenlerim ve komşularımızın çocukları vardı. Metrodan indikten sonra, arabalarımıza doğru gruplar halinde ilerliyorduk. Önümüz kalabalık bir grup tarafından kesildi. Bize saldırmak istedikleri belliydi. Ancak ben de bebek olduğu için benim gitmeme izin verdiler. Ben de çocuğumu korumak için arabaya koştum. 30'a yakın kişi orada enişteme, eşime ve çocuklara saldırmaya başladılar. Yeğenlerimi yere serdiler. Hem tekmelediler hem de sopalarla vurdular."

İKİ KERE SALDIRDILAR

Genç anne birkaç çocuk ile arabaya vardığında orada başka bir grubun daha saldırısına uğradı. Çocuklar yine darp edilirken arabanın camları tamamen parçalandı.

Kısa bir süre sonra eşinin kanlar içinde yanına geldiğini anlatan genç kadın, eşinin burada da yeniden darp edildiğini söyledi. Çok kan kaybetmesi üzerine grubun büyük çoğunluğunun ayrıldığını fakat arkada kalanların saldırıya devam ettiği aktarak genç kadın, bir markete sığınmak istemesine rağmen market sahibinin kapıyı açmadığını ifade etti.

Eniştesinin ise yakınlarda tanıdığı bir lokantaya sığındığını fakat lokantacının da çocuk ve kadınları kalabalık olduğu gerekçesi ile içeri almadığını daha güvenli başka yere yönlendirdiğini sonradan öğrendiğini belirtti.

7_37

POLİS 40 DAKİKA SONRA HASTANEDEYDİ

Polisin 40 dakika sonra hastaneye geldiğini anlatan kadın eniştesinin hala hastanede gözetim altında olduğunu bildirdi.  EşinE ise başına aldığı darbeler nedeni ile birçok dikiş atıldığını belirtti.

Kendilerine saldıran grubun PKK terör örgütü lehine sloganlar attığını ve saldırıyı da kameraya çekerek sosyal medyada yayınladıklarını gördüklerini belirtti.

8_23

6_49

5_69

FRANSIZ MEDYASI PKK'YI HEDEF ALMAMAYA ÇALIŞTI


Fransız medyası konuyu haberleştirdi fakat PKK'lıları hedef almamaya özen gösterdi. Haberlerde yaşananlar "Türkler arasında çıkmış bir kavga" olarak yansıtılmaya çalışıldı.

Le Parisien gazetesi olayın Barış Pınarı Operasyonu ile alakalı olmadığını savunarak "iki grup arasında da Kürtler vardı" dedi.

4_117

11_27

12_18

ON İKİ GÖZALTI, SIFIR TUTUKLAMA


12 şüpheli gözaltına alınmasına rağmen hepsi serbest bırakıldı. Olaya şahit olan bazı tanıklardan alınan bilgiye göre aynı grup o akşam başka bir Türk grubuna daha saldırdı.

Aile üyeleri olayın şokunu atlatamadığı için evlerinde kalamıyor. Bir süredir ablasının evinde misafir olan genç anne, sahibi olduğu şirketini de saldırı korkusu ile açamıyor.

Yine bu hafta sonu yapılan gösterilerde başta Marsilya olmak üzere birçok şehirde PKK taraftarları Türklere saldırmaya devam etti.

13_10

14_9

15_8

Fransa'nın Marsilya kentinde de bir Türk, PKK'lı kalabalık bri grup tarafından böyle darp edildi:

Haber Ara