Dolar

32,3692

Euro

34,9460

Altın

2.325,45

Bist

9.100,02

Pilotlara kızan Netanyahu’nun eşi, kokpite girmek istedi!

İşgal devleti İsrail Başbakanı Netanyahu’nun eşi Sara Netanyahu, bindiği uçağın pilotu, ‘hoş geldiniz’ anonsu yapmayınca kokpite girmek istedi. Sara Netanyahu’yu, güvenlik güçleri durdurdu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-19 16:42:31

Pilotlara kızan Netanyahu’nun eşi, kokpite girmek istedi!

İşgal devleti Başbakanı Netanyahu'nun eşi Sara Netanyahu'nun, bindiği uçağın pilotundan hoş geldiniz anonsu gelmemesi üzerine kokpite girmeye kalkıştığı ileri sürüldü.

İsrail merkezli Channel 12 kanalı, devlet fonlarını kötüye kullanma suçlamasını haziran ayında kabul eden Sara Netanyahu'nun pazar günü Ukrayna'ya yaptığı seyahatte koltuğunu terk edip pilotu görmek istediğini ancak güvenlik güçleri tarafından durdurulduğunu iddia etti.

Olayın ardından kaptan pilotun tekrar anons yaparak, eşine Kiev ziyaretinde eşlik eden 60 yaşındaki Sara Netanyahu'ya hoş geldiniz dediği belirtildi.

Hadiseyi yalanlamayan başbakanlık ofisiyse, Sara müdahil olduğu bir olayın yaşandığını fakat bu konuyla ilgili yapılan haberlerin “çarpıtıldığını” savundu.

İsrail başbakanlığından bir sözcü, “Bir yanlış anlaşılma oldu ama durum derhal açıklığa kavuşturuldu ve uçuş planlandığı gibi gitti (…) Güvenlik görevlileriyle ilgili hikaye de tamamen yalan. Bu, dikkatleri başbakanımızın gerçekleştirdiği önemli uluslararası ziyaretten uzaklaştırmaya yönelik yeni bir girişimdir” dedi.

Uçağın ait olduğu havayolu şirketi El Al de uçuşun “planlandığı gibi gerçekleştiğini” açıkladı.

Sara Netanyahu, vergi paralarını yüzlerce yemek siparişi için kullandığını itiraf etmesinin ardından haziran ayında 55 bin şekel (yaklaşık 87 bin TL) para cezasına çarptırılmıştı.

Yaklaşık 350 bin şekeli (553 bin TL) hileli bir şekilde restoran yemeklerine harcadığı iddia edilen Sara Netanyahu, savcılarla vardığı anlaşma sonrası cezaevine girmekten kurtulmuştu.

Varılan anlaşma uyarınca dolandırıcılık suçlaması düşmüş ve Netanyahu devlet parasını kötüye kullanan başka birinden kendi menfaati için kasten istifade etmek gibi daha az ceza gerektiren bir suçu kabul etmişti.

 

 

Haber Ara