Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Pakistan Suudi Arabistan'a asker gönderdi

Reuters’den aktarılan habere göre, askeri kaynaklar Pakistan’ın Suudi Arabistan’a “eğitim ve danışma misyonu” aldıyla asker gönderdiğini belirtti. Askerlerin tam olarak nasıl bir rol alacağı bilinmiyor ancak ordunun basın ayağından yapılan açıklamada Suudi krallığının dışında konuşlandırılmayacakları bildirildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-19 10:53:31

Pakistan Suudi Arabistan'a asker gönderdi

TIMETURK | ÇEVİRİ

Pakistan'ın emekli ordu komutanı General Raheel Sharif'in Suudi önderliğindeki İslami-askeri birliği, terörle mücadele etmek için yöneteceği açıklandı. Ancak yeni askerlerin bu birlik içinde yer alıp almayacağı bilinmiyor.

Suudi Arabistan Pakistan'dan Yemen'deki İran etkisini kırmak için gemi, hava aracı ve asker talep etmişti.

PAKİSTAN PARLAMENTOSU TARAFSIZLIĞI OYLAMIŞTI

Pakistan parlamentosu ise bölgede İran ve Suudi Arabistan'ın güç savaşına dahil olmamak için öncesinde tarafsız kalma yönünde oylanama yapmıştı. .

Pakistan askeri yorumcusu emekli Tuğgeneral Shaukat Kadir zaman zaman Suudi arabistan'a asker gönderme konuşuluyordu ancak “Şimdi açıkça ve her ne sebeple olursa olsun bu karar alındı” diye konuştu.

Halen Suudi Arabistan'da İslam'ın kutsal mekanlarını korumak üzere askerler bulunuyor fakat bunlar savaşçı birlikler değil.

 

Haber Ara