Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Pakistan petrol araştırmalarından umutlu

Pakistan İran sınırında petrol bulmayı umut ediyor. Geniş çaplı bir rezervin Karaçi sınırının 230 km açığında olduğu bildirildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-29 18:38:23

Pakistan petrol araştırmalarından umutlu

TIMETURK | ÇEVİRİ

Pakistan İran sınırında petrol bulmayı umut ediyor. Geniş çaplı bir rezervin Karaçi sınırının 230 km açığında olduğu belirtildi.

Gulf News'e adını vermeyen üst düzey bir yetkilinin aktardığı bilgiye göre, “Deponun büyüklüğünü belirlemek için henüz çok erken ancak Pakistan'ın petrol ihtiyacını karşılayacak kadar yeterli olduğu tahmiin ediliyor.” Bununla birlikte ilk bulguların Pakistan'ın gelecekte petrol ihraç edebilecek bir ülke olabileceğini gösterdiğni ifade etti.

Pakistan Petrol Bakanı Ghulam Sarwar Khan da petrol ve gaz depolarının bulunmasıyla ilgili ipucu verdi. Khan, 230 km denizen açığında yapılan araştırmalarda olumlu işaretler bulduklarını aktardı. “Gelecek ay ayrıtıları vereceğiz” dedi.

Bakan, “Enerji firmasının petrol ve gaz araştırmaları en altkatmana indi ve son aşamasına geldi. Büyük çaplı depoların olduğunu gösteriyor. Ancak bu araştırmada son söz gelecek ay dillendirilecek” diye ekledi.

Başbakan Imran Khan da aynı konuya işaret etti. Pakistan'ın artık petro ithal etmeyeceğini söyleyerek yakında iyi haberleri herkesle paylaşacaklarını aktardı.

14 Ocak'ta çok uluslu şirketler Karaçi'nin 230 km açığında araştırmalara başladılar. 2018 Aralık ayında ise Exxon Mobil şirketi 30 yıla yakın aradan sonra yeniden Pakistan pazarında yatırım yapacaklarını duyurdu.

Haber Ara