Dolar

32,5863

Euro

34,8427

Altın

2.506,94

Bist

9.673,52

Pakistan’da TİKA Sevinci

Çak Şahaad Bölgesinde Müslim Hands Yetimhanesinde 250 aile için TİKA tarafından gerçekleştirilen Ramazan Programında açılan iftar sofralarında birlik mesajları verildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-27 14:13:46

Pakistan’da TİKA Sevinci

TİKA tarafından aylık gıda ihtiyaçlarının karşılanması için ailelere dağıtılan gıda paketleri, paylaşmanın birlikteliği güçlendirdiğini anlatırken aynı zamanda Türk Devletinin Pakistan Halkının her zaman yanında olduğunu vurgular nitelikteydi.

Müslim Hands Eğitim Külliyesinde gerçekleşen törenlerde konuşan TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Mahmut Çevik, 2010 yılında İslamabat'ta ofisini açan TİKA'nın bugüne kadar 400'den fazla projeyi hayata geçirdiğini, Pencap Bölgesindeki Recep Tayyip Erdoğan Türk Dostluk Hastanesi ile Emine Erdoğan Türk Dostluk Okul ve Yurtlarının sağlık ve eğitim alanında TİKA tarafından yapılan önemli yatırımlar olduğunu ifade ederken paylaşmanın birlik ve beraberliği güçlendireceğini vurguladı.

 Pakistan-Karaçi Programı Duygusal Gerçekleşti

TİKA'nın Karaçi'deki Ramazan programına 1000 yoksul Pakistanlı aile iştirak etti.

Beitussalam Eğitim Külliyesinde gerçekleşen törenlerde konuşan TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Mahmut Çevik, yaklaşık 3 ay önce Karaçi'de ofisini açan TİKA'nın Semt Sağlık Klinikleri, Su Filtrasyon Merkezleri ve Kütüphane projeleri ile Karaçi'de sağlık, hijyen ve eğitim alanında önemli projeleri hayata geçireceklerini belirtti.

viber_image_2019-05-26_11-54-1888

Gençlere seslenen BADA Başkanı Dr. Mahmut Çevik; Gençlerin Pakistan Milli Şairi Allame Muhammed İkbal'in torunları ve çocukları olduğunu belirterek, Türk Devletinin Kurtuluş Mücadelesinde Türkiye'nin yanında olduklarını ve desteklediklerini göstermek ve Pakistan halkından Türk Halkı için yardım toplamak adına, Muhammed İkbal tarafından Lahor'da düzenlenen mitingden bahsederek İkbal'in Türkiye sevdasını yaşatmalarını istedi.

Pakistan ve Türkiye arasındaki ilişkinin sadece resmi ilişki ile izah edilemeyeceğini, geçmişte İkbal'in başlattığı sevda ile oluşan duygusal bir ilişkinin mevcut olduğunu ifade etti.

BADA Başkanı Çevik, “Yiğit harpte, dost dertte belli olur. Türk Milleti olarak Pakistan Halkının yiğitliğine ve dostluğuna hem bu dünyada hem de ahirette şahit olacağız” dedi. iki devletin şerefli tarihinde ve mazisinde başlayan bu dostluğun bu gençlerin iki devlet arasında köprü olmaları  ile artarak devam edeceğini ifade etti.

viber_image_2019-05-26_11-54-18

Programda, Pakistanlı bir öğrenci velisi çocuğu ile gelerek "Bizler Muhammed İkbal'in o sevgi ve anlayışı ile çocuklarımızı Türkiye sevdalısı olarakyetiştiriyoruz" demesi katılımcıları duygulandırdı.

Pakistan İslamabad ve Karaçi' deki TİKA Programlarına; TİKA BADA Başkanı Dr. Mahmut Çevik'in yanı sıra, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul, Karaçi Konsolosu Murat Erkol, İslamabad Program Koordinatörü Gökhan Umut, TİKA Karaçi Program Koordinatörü İbrahim Katırcı ile Pakistan hükümet ve yerel yöneticileri, işbirliği yapılan kuruluşların yönetici ve temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

PHOTO-2019-05-26-02-53-04 (1)

Haber Ara